Празнична магия: Господ е българин, Дядо Коледа е българин, ФИФА e побългарена!

6284
Празнична магия: Господ е българин, Дядо Коледа е българин, ФИФА e побългарена!
Снимка: GettyImages

Тиха нощ, свята нощ, празник в тесен семеен кръг. Постни сърми, чушки с боб и задушевно настроение. По телевизията водещите гледат топло и с нега в гласа ми съобщават за световните несгоди. Сърцето ми е изпълнено с човешка добрина, освен към руските тролове, разбира се. Има надежда, усещам, че чак и правителство един ден бихме могли да си съставим даже. Скоро ще пуснат „Сам вкъщи” или нещо с участието на Рачков. А Ицето Стоичков ще ме насърчи да залагам онлайн, щом съм толкова вярващ. Ще оставим свещите да горят – от християнско милосърдие и за икономия. Това е навечерието на Коледа, така нареченото време на чудесата. Цяло чудо е, че тая вечер не съм блокирал още никого във фейсбук. Но ето че във въздуха се усеща странно трептене, крушките премигват, става някак си по-хладно. Този път не е заради енергийната криза. Случило се е истинско коледно чудо. Оказва се, че България е Световният шампион в Катар.

Как се стигна до този наш изненадващ триумф? На събитията е посветено извънредно издание на Панорама. Оказва се, че според новите правила за видео наблюдение на VAR футболни ситуации могат да бъдат преразглеждани и ревизирани години след случването им. Така голове могат да бъдат отсъждани или отменяни не просто половин час след отбелязването им, както е практиката сега, но и в удължени срокове. Независима комисия на ФИФА току-що излиза със становище, че част от отбелязаните срещу нас голове в груповата фаза са недействителни. Ненадейно националният ни отбор се сдобива със серия от служебни победи. Това не изненадва никого, подобно на серията от служебни правителства в последно време. В крайна сметка излиза, че Швейцария играе от наше име като победител в групата. Взима се решение резултатите им да бъдат приравнени към родните, като бъде уточнено, че Швейцария винаги е била България на Алпите. В името на равноправието и уважението към по-слабите, Германия застава изцяло зад това решение и ни преотстъпва техните точки. Които не са много, но от сърце. Нидерландците се опитват да ни въртят номера, като за Шенген. Казват „не”. Твърдят, че за такъв мигрантски поток през границите ни, отборът ни е подозрително безличен и бледолик. Докато техният е пълен с легални мигранти още открай време. Но ние все пак продължаваме победния си ход.

Без да участва реално на шампионата, страната ни получава точки като помощ и от САЩ в замяна на военното оборудване, което сме обещали на Украйна. Така неусетно стигаме до фазата на елиминациите, която, както знаете, е рулетка. Гигантите в онлайн залаганията откриват потенциала ни като рекламно лице на късмета и поставят на страната ни коефициенти, които ни превръщат в лидер, при това не само на Балканите, както беше по времето на Борисов. С подобни коефициенти печалбата ни е сигурна.

В Същото време системата VAR продължава да работи и открива, че през 94-та не е отсъдена дузпа в наша полза срещу Италия, което автоматично ни превръща пред очите на света в моралния победител не само от онова американско лято, но и по принцип. Като репарации ни се позволява да преминем директно на финал. Който печелим с помощта на добрата и балансирана работа на служебния кабинет в областта на отбраната. За всички се оказва най-добре България да е световен шампион, защото никой повече няма да се занимава с корупционните схема на футболната федерация, а ще приемат, че някои неща просто се случват по магически начин. Все пак Господ е българин, както отдавна е известно на всички честни хора.

Какво велико чудо! Имаме нужда от него, за да постигнем мечтаното национално обединение. А изгубим ли вярата си в чудеса, наистина няма да има значение с каква бюлетина ще гласуваме на предстоящите половин дузина избори през 2023-та.

 

Автор: Драго Симеонов, Прас Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...