Свобода под конвой

5904
Свобода под конвой
Снимка: Алла и Чавдар Георгиеви

Хиляди канадски тираджии окупираха столицата Отава с камионите си и търсеха Трюдо да го бият. Те протестират срещу тамошните корона-мерки и подобия на нашите зелени сертификати. Техният поход бе наречен Конвой на свободата. То е доста странно точно думата “конвой” да се асоциира със свободата, но така са си преценили шофьорите.

Храбрите мъже явно по цял ден, докато въртят геврека, слушат конспиративни предавания, които съобщават Истината, и са се натъпкали с QAnon-ски мъдрости.

QAnon е конспиративно течение, американски психо-тръмписти, които миналата година атакуваха Капитолия. Нещо като нашите Q-Пейки, които атакуваха парламента.

QAnon разпространяват халюциногенни теории за ваксини с чипове, демократи-канибали, световно господство на либерални сатани, джендъри, плоска Земя, отрова от самолетите, пръскана в небето и т.н. от познатия конспект.

Явно по цял свят си има известен процент хора, които обичат такива Истини. В тези Истини има безброй противоречия, които се изключват взаимно, но това не пречи на вярващите. Те нямат нужда от логика, а от емоция и наукообразни термини - генетични субстанции, графенов оксид и подобни. Тези словосъчетания на практика не означават нищо - но това няма никакво значение.

Техен основен девиз е: ЛЪЖАТ НИ.

Тъй като политиците по света от всички разцветки наистина лъжат, демагогстват или манипулират, тези хора предпочитат да вярват не на обичайната лъжа, а на тоталната халюциногенна измислица, защото по някаква причина им звучи привлекателно.

В американските мащаби (САЩ - Канада) този вид лудост е наистина тежкотоварна и едрогабаритна, с много поддръжници - неслучайно Тръмп беше президент и без малко да си повтори мандата.

Подкрепата за Конвоя на свободата има и грамадно парично изражение. Камионджиите успяха да съберат 10 млн долара чрез американската платформа за дарения GoFundMe.

Гигантската сума обаче беше блокирана от собствениците на платформата, защото преценили, че протестите на шофьорите в Канада са екстремистки.

Ето така и по света хората живеят на българския принцип “всеки сам си прецеНЯ”, но къде ли ще му излезе краят?

Ние например се надявахме, че ще видим между канадските камиони нашият Q-Пейкин като една Райна Княгиня да помага в Конвоя на свободата. Той би отишъл с маска, сигурни сме, защото тия дни се яви в Македония маскиран. В България не носи маска, но в чужбина носи, щото уважавал законите…

Ама щом в канадските тираджии са останали без пари, губим надежда, че ще видим там Q-Пейкин.

 

Автор: Франсис Фукушима-Хашимото, Прас-Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

10 сглобки, които заслужаваме

Пуделът на Мата Хари

Сладко е да си европлювалник, когато ЕС ти плаща сметката

Предлагаме експеримент

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

10 сглобки, които заслужаваме
10 сглобки, които заслужаваме

Изборите чукат по джама на нацията като демон, който ни пречи да спинкаме спокойно. Какво утро ни очаква? Ще изгрее ли повече слънце за нас или сме...