76 деца в област Разград са настанени в приемни семейства

10282
76 деца в област Разград са настанени в приемни семейства

Общо 76 деца в област Разград са настанени в приемни семейства, съобщи Виолета Тодорова, изпълняващ длъжността директор на Регионалната дирекция за социално подпомагане.

Вписаните доброволни и професионални приемни семейства в регионалния регистър са 78. Най-много са приемните семейства в община Разград - 32, следвана от общините Самуил и Исперих с 23 и 10.

Удължават срока на проекта "И аз имам семейство"

Проектът "И аз имам семейство" е с удължен срок на действие и по него ще се предоставя приемна грижа за деца в риск до края на май 2015...

В община Кубрат са седем, четири са в Лозница и по едно приемно семейство има в общините Завет и Цар Калоян. Броят на утвърдените приемни семейства, при които са настанени деца е 64, а в 14 все още няма настанени деца. От регионалната дирекция информираха още, че се удължава действието на проекта "И аз имам семейство". По него ще се предоставя приемна грижа за деца в риск до края на май 2015 г.

Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" и се реализира от Агенцията за социално подпомагане, в партньорство с 83 общини от цялата страна. В област Разград проектът се реализира на територията на общините Разград, Исперих и Самуил, към които са сформирани екипи по приемна грижа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com