АДФИ установи нарушения в Разград и Завет при проведени обществени поръчки

2090
АДФИ установи нарушения в Разград и Завет при проведени обществени поръчки
Снимка: БГНЕС

Агенцията за държавна финансова инспекция установи нарушения Разград и Завет при проведени обществени поръчки през второто тримесечие на годината, показва отчетът на Агенцията.

Инспекторите са проверявали девет обществени поръчки в Районната здравноосигурителна каса на обща стойност 39 601 лева. Проверките са били относно отчетените през 2015 година разходи за строителство, разходи за доставки, както и разходите за услуги, сключените договори и плащанията по тях. Не са установени неоснователно проведени обществени поръчки. Съставен е един акт за административно нарушение, пише Топновини.

АДФИ установява вреди за над 610 хил. лв. от 150 инспекции за първите 3 месеца

150 финансови инспекции са извършени през първото тримесечие на 2016 г. от Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). В рамките ...

Констатираните нарушения при извършената проверка в Центъра за спешна медицинска помощ в Разград са две. Общата стойност на проверяваните две обществени поръчки е 69 537 лева. Неоснователно проведените процедури са две за 50 523 лева. Възстановена е установената вреда за 841 лева.

Инспекторите на АДФИ са извършили проверка и във Възпитателното училище - интернат "Н. Й. Вапцаров" в Завет. Проверката е била за законосъобразност при разходването на бюджетни средства, получените средства по международни договори и програми на ЕС, както и получените дарения за периода от януари 2014 г. до декември 2015 г., в т.ч. прилагане на режима за възлагане на обществени поръчки. Установено е едно нарушение. Възстановена е установената вреда за 2 750 лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com