С финансови средства по ПРСР (2014-2020 г.) е закупено ново оборудване за 3D печатно студио в Исперих

833
С финансови средства по ПРСР (2014-2020 г.) е закупено ново оборудване за 3D печатно студио в Исперих
Снимка: Личен архив

Напълно ново оборудване за 3D печатно студио в Исперих е закупено със средства от Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.) (ПРСР). Бенефициент по проекта по подмярка  6.4.1 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ е ЕТ „Мибо принт - Божидар Красимиров”, от град Исперих. Проектното предложение е финансирано със сумата от 51 691 лв. чрез Стратегията за Водено от общностите местно развитие на Местна инициативна група (МИГ) „Исперих“.

Проектът е иновативен за територията на МИГ-а. „С помощта на средствата от подмярката успях да закупя 3D-принтер и един климатик“, заяви управителят на дружеството Божидар Димитров. „Оборудването е от ново поколение.

Работи се с пластмасова нишка, която принтерът разтопява слой по слой и изгражда 3D-обекти. По този начин може да направим абсолютно всичко“, запознава ни с технологията на работа на оборудването Божидар Димитров. И допълва, че това им е помогнало да развият и наложат на територията на общината изцяло нова дейност, която да задоволи нарастващото търсене на този тип елементи на пазара.

„Нашата идея беше да се концентрираме в производството на детайли, като матрици, детайли за риболовни звънци, воблери и блесни, плувки и други чрез 3D принтирането“, посочи за Actualno.com - Божидар Димитров.

Той поясни, че освен развиването на нов сегмент в бизнеса му, друга цел на проекта е била свързана с привличаното, ангажирането на допълнителен персонал.

„Разкриването на нови работни места с нашето инвестиционно предложение беше един от водещите ни приоритети. Като резултат от реализацията на проекта се очакваше да се повиши и разнообрази заетостта в селския район, да се подобри  качеството и количеството на предоставяните от дружеството ни услуги, както и да се намали вредното влияние върху околната среда“, сподели в заключение бенефициентът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com