Пица точно по твоя вкус – с продуктите с марка BILLA

4546
Пица точно по твоя вкус – с продуктите с марка BILLA
Снимка: Envato

Знаете ли какво е общото между италианската кралица Маргарита Савойска и шеф Виктор Ангелов? Звучи невероятно, но е пицата! Пицата безспорно е една от най-обичаните храни по целия свят. Можете да избирате от различни видове сосове, сирена, зеленчуци, месо и други съставки, за да си я приготвите точно по свой вкус.

Историята на една от най-известните пици в света започва от скромните предпочитания на италианската кралица Маргарита Свойска. През 1889 г. шеф Рафаеле Еспосито решил да впечатли Нейно величество. Той решил да комбинира три прости, но много вкусни съставки, които са с цветовете на италианския флаг - моцарела, домати и босилек. Така се появила любимата на милиони хора пица „Маргарита“, наречена в чест на кралицата.

Това е тайната – майсторство и качествени продукти, подправени с щипка любов. Точно както прави шеф Виктор Ангелов със специалната селекция продукти за пица на BILLA. Неговите рецепти носят вкуса на старите италиански улици, съчетан със съвременния стил и креативността на шеф Ангелов. С неговия професионализъм и страст към готвенето, всяка пица се превръща в изкуство, което може да създадете и вие у дома си.

Хубавото е, че във вашата пица може да включите колкото и каквито съставки поискате. И за да бъде още по-лесно, тази седмица в магазини BILLA можете да откриете прясно тесто за пици, разнообразие от сирена, доматени сосове, колбаси, риба тон и зехтин – съставки, с които ще пренесете италианския вкус на пицата във вашата кухня. Всички продукти с марка BILLA, които веригата предлага, са произведени от внимателно подбрани суровини по специални рецепти и от подбрани производители.  Отличават се  с високо качество и достъпни цени и могат да удовлетворят изискванията и на най-взискателните клиенти.

След като вече знаете откъде да се сдобиете с качествени продукти за домашна пица, ще споделим с вас рецептата за пица BILLA, съставена лично от шеф Виктор Ангелов. Необходимите продукти са следните:

  • Прясно тесто за пица BILLA - 400 гр
  • Домати Passata Classica BILLA - 120 гр
  • Артишок овкусен BILLA - 50 гр
  • Чоризо слайс BILLA – 50 гр
  • Салам Милано BILLA – 50 гр
  • Моцарела мини BILLA – 125 гр
  • Кашкавал краве BILLA – 100 гр
  • Маслиново масло
  • Екстра Върджин зехтин BILLA – 50 мл
  • Няколко листа пресен босилек

За да започнете приготвянето на пица BILLA, извадете прясно охладеното тесто BILLA от опаковката и разстелете заедно с хартията директно върху тава за печене. Оформете малко по-плътен борд в краищата на тавата.

Намажете повърхността на тестото със зехтин и с въртеливи движения разпределете доматения сос BILLA отгоре. Настържете кашкавала, поръсете го равномерно. Бордът на пицата трябва да остане видим (без гарнировка).

Наредете колбасите върху кашкавала, а най-отгоре между тях сложете разполовените артишок и мини моцарелки. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути. Поднесете пицата с няколко листа пресен босилек и капки зехтин по борда.

Приятен апетит!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com