Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сочно свинско бонфиле със заквасена сметана

27 май 2024, 18:50 часа

Свинското месо със заквасена сметана и коричка от кашкавал става любимо ястие на всеки, който го опита. Приготвя се доста бързо и освен това продуктите, необходими за него, присъстват във всеки хладилник.

Ако все още се чудите какво вкусно ястие да приготвите за новогодишната трапеза, опитайте тази рецепта. Със сигурност ще останете очаровани от изискания му вкус.

Необходими продукти:

Още: Крехко печено свинско месо с бира

800 гр. свинско бонфиле

4 глави лук

300 гр. заквасена сметана 

200 гр. кашкавал или твърдо сирене

Още: Паниран свински котлет с плънка - мечтата на всеки мъж!

1 с.л. брашно

сол, млян черен пипер, индийско орехче - на вкус

олио

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на пържоли с дебелина от 1 см.

Запържете пържолите в тиган с предварително загрята мазнина. Пържете до получаване на златистокафява коричка, но не и до пълна кулинарна готовност.

Нарежете лука на пръстени и след това го запържете до прозрачност. Посолете го.

Заемете се с приготвянето на соса от заквасената сметана. В чист тиган леко запържете брашното, след което добавете заквасената сметана, разредена със 100 гр вода. Ако заквасената сметана е много гъста, тогава увеличаваме количеството на водата. Смесете внимателно продуктите, така че да не се образуват бучки. Добавете сол и черен пипер на вкус, както и индийско орехче, което придава специфичен вкус и аромат. Варете соса за няколко минути.

Върху хартия за печене, богато намазана с растително масло, поставете парчетата месо. Овкусете ги със сол и черен пипер.

Поставете пържения лук върху месото.

Залейте със соса от заквасена сметана.

Печете 20-30 минути при температура 180-190 ° С.

След това поръсете месото с настъргания кашкавал и го поставете отново във фурната за 5-7 минути, докато се образува златистокафява коричка.

Елица Христова
Елица Христова Отговорен редактор
Новините днес