Четириметрова стена от гуми се срути в Русе

23110
Четириметрова стена от гуми се срути в Русе
Снимка: БГНЕС

Опасна стена от гуми, висока над 4 метра, се срути в русенския квартал "Долапите".

Стената се намира на ул. "Мануш войвода", която свързва двете части на квартала, и по нея минават много хора и автомобили, съобщава БГНЕС.

Офицерският плаж във Варна е почистен

По-рано днес стана ясно, че един от най-посещаваният през лятото плаж във Варна - Офицерският, е замърсен от десетки гуми, които изхвър...

Само за последните 24 часа на два пъти са паднали гуми, всяка от които е пълна с пръст и тежи по 200 кг. Стената е направена от жител на квартала, без разрешение от общината. Тя е издигната на скат, който не е укрепен, и при дъжд се образува свлачище. Заедно с гумите има и големи камъни, които също падат на улицата. Хората са доста притеснени, защото там играят малки деца, минават възрастни хора, а живущите паркират автомобилите си. При последния случай гумите са паднали пред колата на млад мъж, който е отивал на работа, и по чудо не са го затиснали.

Кметският наместник на кв. "Долапите" Светлин Савов обясни, че оградата е незаконна и има връчено предписание на собственика на имота да я премахне. Още повече, че тя е навлязла в част от улицата, което създава и проблеми при зимното снегопочистване. Мъжът обаче не се е съобразил с предписанието и го обжалва в съда. След поредното свлачище от гуми, което е затворило улицата, от кметството са разговаряли със собственика Антон Антонов. По думите на Светлин Савов той е обещал да предприеме действия по премахването на гумите, но на този етап няма нищо налице. Докато се реши проблемът, улицата ще остане затворена за движение. Ще се търсят варианти за укрепване на свлачището, след като се премахне самоделната ограда.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе