Глоба до половин милион заплашва винпром - заради замърсяване на река Беленска

2567
Глоба до половин милион заплашва винпром - заради замърсяване на река Беленска

Експертите на РИОСВ-Русе съставиха два акта за установяване на административни нарушения по Закона за водите на "Винпром Бяла 2002" ЕООД, със седалище Велико Търново.

Проверката е извършена по сигнал на жители на град Бяла за оцветяване на река Беленска. При извършен обход е установено нерегламентирано заустване в реката, за което дружеството не притежава необходимо разрешително за ползване на воден обект. Констатирано е също, че локалната пречиствателна станция не функционира, при което производствените отпадъчни води, формирани при дейността на обекта без необходимото пречистване се отвеждат в реката.

Скандално-смешно - Варненска община обещава пак да оправи Офицерския плаж

За поредна година Офицерският плаж във Варна беше затворен – пак заради отходен, шокъров канал, който замърсява местността. Спор...

Резултатите, анализирани от Регионална лаборатория - Русе показват отклонения по показателите неразтворени вещества, амониев азот, общ фосфор, феноноли, ППК (химична потребност от кислоод) и БПК 5 (биохимична потребност от кислород за 5 денонощия). За това нарушение, Законът за опазване на околната среда предвижда имуществена санкция размер от 10 000 до 500 000 лв.

Директорът на РИОСВ-Русе ще издаде наказателни постановления за установените нарушения. Ще бъде наложена принудителна административна мярка за ограничаване на дейността - пломбиране на ревизионна шахта за преустановяване отвеждането на отпадъчните води във водния обект.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе