Кулинарна олимпиада за ученици започва в Русе

563
Кулинарна олимпиада за ученици започва в Русе
Снимка: Община Русе

Русе ще е първи домакин на откриващата се на 5 юни, от 14 часа в Мол Русе Ученическа кулинарна олимпиада по инициатива на неправителствената организация „Задруга за чиста храна“, съвместно с Община Русе, Регионалното управление на образованието и Регионалната здравна инспекция. Информация за инициативата разясниха на пресконференция представителите на задругата, чийто председател е Филип Хайвазян и Ирена Петрова – директор на общинската дирекция „Култура и образование“.

През учебната 2018/2019 година се проведоха теоретични и практични занятия с ученици от русенски училища, свързани с избора, приготвянето и консумирането на чисти и натурални храни, полагащо основите на разбиране за връзката между храната, здравето, енергията, настроението и успеха сред присъстващите ученици. В дните преди наближаващата ваканция, се провеждат Училищни кръгове и поради големия интерес се организира и градски кръг. Деца от II до XI клас от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“, ОУ „Иван Вазов“ и СУ „Йордан Йовков“ ще попаднат в групи, като всеки отбор ще получи рецепти за приготвянето на две здравословни блюда. Продуктите за целта ще изберат сами от хипермаркета в Мол Русе.

Експерт: Пълнее се от нехранене

"Качването на килограми не става от преяждане, а от нехранене." Това каза диетологът д-р Огнян Симеонов във връзка със здравословния на...

Идеята на организаторите е инициативата да се превърне в ежегодна и национална, а задачата децата целенасочено да избират, приготвят и консумират здравословна храна да стигне до възможно повече подрастващи.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com