Нощен транспорт ще ползват жителите и гости на кв. „Дружба“ в Русе

7590
Нощен транспорт ще ползват жителите и гости на кв. „Дружба“ в Русе
Снимка: Община Русе

На 7 май, в Заседателна зала на Община Русе се проведе пресконференция по проект "CIVITAS ECCENTRIC – Innovative solutions for sustainable mobility of people in suburban city districts and emission free freight logistics in urban centres" (Иновативни решения за устойчива мобилност на хора в периферните градски квартали и товарна логистика без вредни емисии в градските центрове").

Ръководителят на проекта и зам.-кмет по европейско развитие д-р Страхил Карапчански  представи основните дейности по проекта, които ще се реализират в следващите месеци. Вниманието на присъстващите бе фокусирано на мярка „Въвеждане на нощна линия в кв. „Дружба“, по която ще бъде пусната в експлоатация и тествана експериментална нощна линия на градския транспорт, от която ще могат да се възползват жителите и гостите на града.

Централният площад на Русе вече има безплатен и безжичен интернет

На 4 май, в центъра на Русе се състоя официалното откриване и демонстрация на първата инсталирана точка за безплатен и безжичен достъп ...

Нощната линия ще се поддържа пилотно за период от една година, като първият курс ще бъде на 10 май. Маршрутът е от кв. „Дружба“ до Централна ж.п. гара и ще минава през следните улици и булеварди – ул. „Даме Груев“, бул. „Васил Левски“, бул. „Христо Ботев“, бул. „Цар Освободител“, бул. „Ген. Скобелев“, ул. „Борисова“.

Придвижването на тролейбуса от/до депото до началото на основния маршрут на нощната линия ще се извършва по следните улици и булеварди – бул. „Трети март“, ул. „Николаевска“, бул. „Ген. Скобелев“, бул. „Цар Освободител“, бул. „Христо Ботев“, бул. „Васил Левски“, ул. „Даме Груев“.

Курсовете на нощната линия ще се изпълняват от 0:30 ч. до 3:10 ч. Тролейбусът, който ще изпълнява курсовете, е специално брандиран, а с цел популяризиране на нощната линия са разработени информационни брошури и плакати, които съдържат подробно разписание на маршрутите и са достъпни във всички превозни средства на „Общински Транспорт Русе“ АД.

Билетът за еднократно ползване ще бъде в размер на 1 лв., както е и при останалите линии, които се изпълняват през деня. Към момента не се предвижда въвеждането на отделни месечни карти, които да важат само за нощната линия. Гражданите, които притежават карти за линии, които минават по този маршрут ще могат да ги ползват.

Доброволци развежда туристи из забележителностите на Русе

На 4 май 2019 г. за четвърта поредна година стартират безплатните пешеходни обиколки в Русе, известни под името Ruse Summer Free Tour. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Мъже нахлуха в училище в Русе, удариха шамар на 13-годишен

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе