X
 
 

Нощен транспорт ще ползват жителите и гости на кв. „Дружба“ в Русе

1254
photo of Нощен транспорт ще ползват жителите и гости на кв. „Дружба“ в Русе
Снимка: Община Русе
На 7 май, в Заседателна зала на Община Русе се проведе пресконференция по проект "CIVITAS ECCENTRIC – Innovative solutions for sustainable mobility of people in suburban city districts and emission free freight logistics in urban centres" (Иновативни решения за устойчива мобилност на хора в периферните градски квартали и товарна логистика без вредни емисии в градските центрове").

Ръководителят на проекта и зам.-кмет по европейско развитие д-р Страхил Карапчански  представи основните дейности по проекта, които ще се реализират в следващите месеци. Вниманието на присъстващите бе фокусирано на мярка „Въвеждане на нощна линия в кв. „Дружба“, по която ще бъде пусната в експлоатация и тествана експериментална нощна линия на градския транспорт, от която ще могат да се възползват жителите и гостите на града.

Централният площад на Русе вече има безплатен и безжичен интернет

На 4 май, в центъра на Русе се състоя официалното откриване и демонстрация на първата инсталирана точка за безплатен и безжичен достъп ...

Нощната линия ще се поддържа пилотно за период от една година, като първият курс ще бъде на 10 май. Маршрутът е от кв. „Дружба“ до Централна ж.п. гара и ще минава през следните улици и булеварди – ул. „Даме Груев“, бул. „Васил Левски“, бул. „Христо Ботев“, бул. „Цар Освободител“, бул. „Ген. Скобелев“, ул. „Борисова“.

Придвижването на тролейбуса от/до депото до началото на основния маршрут на нощната линия ще се извършва по следните улици и булеварди – бул. „Трети март“, ул. „Николаевска“, бул. „Ген. Скобелев“, бул. „Цар Освободител“, бул. „Христо Ботев“, бул. „Васил Левски“, ул. „Даме Груев“.

Курсовете на нощната линия ще се изпълняват от 0:30 ч. до 3:10 ч. Тролейбусът, който ще изпълнява курсовете, е специално брандиран, а с цел популяризиране на нощната линия са разработени информационни брошури и плакати, които съдържат подробно разписание на маршрутите и са достъпни във всички превозни средства на „Общински Транспорт Русе“ АД.

Билетът за еднократно ползване ще бъде в размер на 1 лв., както е и при останалите линии, които се изпълняват през деня. Към момента не се предвижда въвеждането на отделни месечни карти, които да важат само за нощната линия. Гражданите, които притежават карти за линии, които минават по този маршрут ще могат да ги ползват.

Доброволци развежда туристи из забележителностите на Русе

На 4 май 2019 г. за четвърта поредна година стартират безплатните пешеходни обиколки в Русе, известни под името Ruse Summer Free Tour. ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.