Пристанище Русе пуска редовен блок-влак от България до Германия

8457
Пристанище Русе пуска редовен блок-влак от България до Германия

„Пристанищен комплекс Русе“ ЕАД ще експлоатира редовна блок-влак линия между България и Германия. Това е пилотен за България проект, базиран на принципа на интермодалния транспорт, свързващ железопътен и сухопътен транспорт. Блок-влакът е с капацитет 68 товарни ремаркета (трейлери) и ще прави по един двупосочен курс на седмица. Очаква се до края на годината по линията да бъдат обработени около 3000 трейлера. 

Проектът е поредната стъпка на пристанище Русе за развитие на интермодалните превози, както и за въвеждане на нови методи за комбиниран превоз на товари по суша и река. 

Библиотека в Русе призова за помощ

Русенската библиотека "Любен Каравелов" се нуждае от помощ, за да купи допълнителни стелажи за книги. Мебелите са били собственост на...

Припомняме, че от месец юли миналата година действа регулярна контейнерна линия по направлението Русе – Куртичи (Румъния). Контейнерите се превозват комбинирано с воден и железопътен транспорт. За периода юли – декември 2014 г., отчетените товари по това направление са близо 4 хил. тона. 

За миналата година „Пристанищен комплекс Русе“ ЕАД отчита печалба в размер на 1,2 млн. лв. и 670 хил. тона обработени товари. Ръстът на печалбата е двоен спрямо 2013 г. Предвидените инвестиции за 2015 г. на дружеството за закупуване на нови машини и съоръжения и рехабилитация на пристанищна инфраструктура са в размер на 1 млн. лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе