В Русе намериха изход, няма да има режим на топлата вода по Великден

5139
В Русе намериха изход, няма да има режим на топлата вода по Великден
Снимка: БГНЕС

"Топлофикация" - Русе отлага принудителното спиране на топла вода за абонатите си, което трябваше да започне след Великден. Това съобщи на специална пресконференция изпълнителният директор на дружеството Севдалин Желев, предаде БГНЕС в Русе.

Профилактиката се измества за месец юни, като се очаква тя да продължи 15 дни вместо цял месец. В края на март от Топлофикацията казаха, че ще правят профилактика през април и май - заради изкупуването на ток от високоефективно комбинирано производство.

"След редица проведени разговори на депутати от Български демократичен център с представители на Министерство на енергетиката, Комисията за енергийно и водно регулиране и НЕК бе постигнато споразумение, което позволява на "Топлофикация Русе" да остане да работи и обявеното спиране през април да се изтегли за месец юни", обясни Севдалин Желев. Той подчерта, че след множество разговори и анализи е било установено, че русенското дружество не бива да бъде приравнявано към заводските централи, тъй като на практика то е най-засегнато от законодателните промени за ограничение на изкупуването на комбинирана ел. енергия.

Желев обясни още, че има получени указания от КЕВР за излизане на "Топлофикация Русе" на свободния пазар и дружеството започва да работи по новите правила, които спестяват необходимостта от принудително спиране на работа. В същото време продължителното застудяване и ниски температури не позволяват на "Топлофикация" - Русе да спре парното и топлата вода, тъй като има ангажименти към лечебни заведения, детски ясли и градини, социални заведения.

От дружеството съобщиха още, че за следващия отоплителен сезон ще предложат на КЕВР намаляване на цената на топлоенергията с 10% за русенските абонати.

В Русе спират топлата вода през април и май

"Топлофикация" - Русе ще спре работа след Великденските празници, като близо 50 000 души ще останат без топла вода за около месец. Ре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе