Започват първите заседания на новите общински съвети в Русенско

3309
Започват първите заседания на новите общински съвети в Русенско

Областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев, свиква на първо заседание новоизбраните общински съвети в региона както следва: Общински съвет Сливо поле днес, 4 ноември. Общински съвет Ценово утре, 5 ноември, от 09:00 часа. Общински съвет Бяла също утре, 5 ноември, от 11:00 часа. Общински съвет Две могили на 6 ноември от 09:00 часа, посочва Topnovini.bg.

Общински съвет Борово на 6 ноември от 11:00 часа, съобщават още от Областна администрация Русе. Общински съвет Русе на 9 ноември от 10:00 часа. Заседанието ще се проведе в Пленарна зала. Дневен ред на заседанието: Откриване и приветствие от Областния управител към новоизбраните общински съветници, кмет на община и кметове на кметства.

Безпрецедентно: Прекратиха правомощията на целия Общински съвет на Павел баня

С решение от петък на Общинската избирателна комисия в Павел баня са прекратени предсрочно правомощията на целия Общински съвет, съобща...

Информация от Председателя на общинската избирателна комисия за резултатите от избора на общински съветници, кмет на община и кметове на кметства. Полагане от общинските съветници на предвидената в чл.32, ал.1 от ЗМСМА клетва устно, което се удостоверява с подписването на клетвена декларация. Полагане от кмета на общината и кметовете на кметства предвидената в чл. 38, ал. 4, вр с чл. 32, ал. 1 от ЗМСМА клетва устно, което се удостоверява с подписването на клетвена декларация.

Откриване на заседанието, което се ръководи от най-възрастния общински съветник. Изявления от представените в общинския съвет партии и коалиции и приветствия от официални лица. Приемане на процедурни правила за избиране на председател на общинския съвет с тайно гласуване.

Провеждане на избор за председател на общинския съвет. Избор на временна комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация.

Общински съвет Ветово на 9 ноември от 13:00 часа. Общински съвет Иваново на 9 ноември от 13:00 часа.

Варненските общински съветници няма да даряват по заплата за нуждаещите се

На извънредна сесия на Общинския съвет във Варна общинските съветници трябваше да гласуват да дарят по едно свое месечно възнаграждение...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе