Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бродуей няма да отвори до есента

13 май 2020, 07:21 часа • 2396 прочитания

Любимите театри на Бродуей в Ню Йорк няма да отворят поне до началото на септември заради коронавируса, съобщи търговската им асоциация, цитирана от БГНЕС.

Докато Бродуейската лига не определи дата за възобновяване на спектаклите, те заявиха, че връщането на пари и промяната на резервации вече се предлага за спектаклите до 6 септември.

Решението не е особено изненадващо, като се има предвид, че Ню Йорк остава американският епицентър на пандемията на коронавирус, като COVID-19 продължава да убива повече от 150 души на ден в щата.

Отваряне на секторите на изкуствата и развлеченията, основна характеристика на живота в Ню Йорк, е в последната фаза на плана от четири фази на губернатора Андрю Куомо.

"Докато всички спектакли на Бродуей биха искали да възобновят представленията си възможно най-скоро, трябва да гарантираме здравето и благополучието на всеки, който идва в театъра - зад завесата и пред нея - преди спектаклите да се завърнат", каза Шарлът Сейнт Мартин, президент на Бродуейската лига, предаде Би Би Си.

Закриването на най-печелившата туристическа атракция в града е сериозен удар: в нормални времена Бродуей би спечелил 33 милиона долара седмично от продажбите на билети.

Още: "Тенденцията светът и коронавирусът да свикват да живеят заедно се засилва"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес