„Евгений Онегин” се завръща в Софийската опера

50836
„Евгений Онегин” се завръща в Софийската опера

На 23 октомври почитателите на оперното изкуство ще могат да видят спектакъла „Евгений Онегин”. За първи път от 30 години насам той се появи на сцената на Софийската опера и балет на 25 януари.

Публиката и критиката посрещнаха премиерата с огромно възхищение. Поради силният интерес към руската класика, представлението е отново в афиша на театъра.

С „Любовен еликсир” Операта става SPA център

Полуголи и край СПА басейн оперни артисти изпълняват арии в Софийската опера. Те репетират шедьовъра на Гаетано Доницети “Любов...

Това е уникална творба, родена от срещата на двама гении- Пушкин и Чайковски. Постановката е копродукция с Букурещката опера. Тя е дело на известния в северната ни съседка оперен и филмов режисьор Йон Карамитру, директор на Националния театър в Румъния, „Йон Л. Караджале”. Хореографията, сценографията и костюмите също са поверени на румънски творци.

Спектакълът е изграден по кинематографичен начин – от лирични сцени. Трите действия са представени чрез преливането на седем картини.

Вълшебната музика на Чайковски е оставена в ръцете на оркестъра на Софийската опера и балет, под диригентската палка на Григор Паликаров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com