Фестивалът "Изкуство на открито" отново ще се проведе в Родопите

3024
Фестивалът "Изкуство на открито" отново ще се проведе в Родопите
Снимка: Изкуство на открито

Между 9 и 18 юли 2022, за четвърта поредна година, сдружение "Открити пространства" организира фестивал "Изкуство на открито" - игри и представления за малки и големи в родопското село Добралък, община Куклен.

Тази година събитията са насочени както към широката публика, така и към младежи между 18 и 35 години, особено от общините Куклен и Асеновград, които ще имат възможност да се включат в две творчески ателиета - за форум театър и сетивен театър - лабиринт, и да представят пред публика резултатите. Режисьорът и изпълнител Милена Станойевич ще осъществи интерактивния пърформънс "Необикновено по-близо", а най-малките ще могат да се радват на героите от кукленото представление "Островът на изненадите", втора част от трилогията "Приключения с кораб" по текстове на Туве Янсон и последващото го творческо ателие, подготвено специално за тях.

Всяка вечер на площада ще има игри и музика за малки и големи, в които са поканени да се включат всички жители и гости на село Добралък, а очакваме и включване от разказвачите на приказки от миналите издания на фестивала.

За нас сцената е навън, а декорите са природата, улиците и къщите!

Записването за ателиетата е отворено до 12 юни включително, а пълната програма на фестивала, може да намерите в събитието на страницата на "Открити пространства".

За ателиетата:

Ателие "Форум театър и учене чрез преживяване" с водещи Геника Байчева и Ваня Бонева.

Работилницата кани изкушените да работят като обучители на деца, да се включат в изследователско пътешествие на своя лидерски потенциал, в село Добралък. В работилницата участниците ще бъдат обучени в интерактивни методи за работа с групи, ще се потопят в приключенското консултиране и учене чрез преживяване, сред природата.

Всеки участник, със съдействието на водещия и останалите членове на групата, ще има възможност да приложи усвоените методи на работа като инициира интерактивни занимания за децата от село Добралък по време на практичния модул на обучението.

Срок за кандидатстване: 12 юни 2022 г. до края на деня

Ателие "Пътуване през сетивата" с режисьор и водещ Милена Станойевич и асистент Ева Пайярдо.

Четиридневно потапящо приключение, уникално творческо ателие за създаване на лабиринт и разказване на истории чрез сетивата. Ателието ще се състои Там, където познатият път свършва и ни се разкрива нова перспектива и уникална гледка. В място, изпълнено с доброжелателност, магичност и завладяващо доверие. Там, където границите между възможно и невъзможно, реалност и фантазия се размиват и изчезват. Там, където живее синхроничност.

По време на ателието участниците ще бъдат запознати с инструментариума на сетивен театър- лабиринт - поетика на уханието, на звука, на допира, на вкуса, поетика на пространството, и ще се учат как да намират необикновеното в себе си, другия и заобикалящата ги среда. В края на обучението участниците ще изградят представление - лабиринт. Това което си задаваме като въпрос, изграждайки Лабиринта е: Как да създадем условия за човека (пътуващият) да търси, да открива тайната и знанието, което носи в себе си, а все още не знае. В нещо голямо да видим малкото, в малкото да видим голямото.

Срок за кандидатстване: 12 юни 2022 г. до края на деня.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЦЕНА:

Джон Малкович проведе кастинг с трупата на Народен театър "Иван Вазов"

Спектакълът "Анна - непоправимата" за Анна Политковская с нови две дати

Миланската опера "Ла Скала" с нов директор

Актьорът Любен Кънев с дебют на West End в Лондон

Над 30 артисти и експерти в изкуствата и екологията обменят опит по програма RE-IMAGINE Green Residency

Репетициите на "Бебе на борда" започнаха в Народния театър

"Фантомът на операта" пристигна с Боинг 747 в София (ВИДЕО)

Дълги аплодисменти за Емил Марков и Керана на премиерата на "Всяка първа сряда" (СНИМКИ)

Концерт на Васил Найденов открива Sofia Summer Fest 2024

"Монолози за вагината" получи две награди "Златен кукерикон" в Сатиричния театър

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена