Повече от 25 човека рок бенд и народни изпълнители са музикантите в „Мистерията Еньовден“

66262
Повече от 25 човека рок бенд и народни изпълнители са музикантите в „Мистерията Еньовден“

Днес хореографът и сценарист на спектакъла „Мистерията Еньовден“ Нешка Робева облече част от народна носия на първата официална репетиция на спектакъла, преди изиграването му на голямата сцена в НДК.

По този начин тя самата показа, че вярва в българската култура и застава твърдо зад своята инициатива – „Преоткрий традициите“.

Елена Розберг се преобрази в лазарка

Рок дамата на България - водещата на „Голият обяд“ в ефира на Z-Rock - Елена Розберг, подкрепи инициативата „Преоткри...

В началото на месец април, най-мащабният спектакъл, правен досега в България – „Мистерията Еньовден“, ще бъде изигран за последен път на софийска сцена. На 8, 9 и 10 април, всички зрители ще могат да се потопят в магията и очарованието на съвременните и народни танци в зала 1 на НДК.

Живото изпълнение на музиката ще бъде в ръцете на повече от 25 музиканти и изпълнители, доказали се професионалисти в своята област. Рок бендът е в състав: Димитър Семов – барабани, Николай Карагеоргиев – китара, Александър Леков – бас и Милен Кукошаров – клавир. Към тях се включват и младите рок вокали Момчил Степанов, който е познат глас от радио ефира, Теодор Койчинов и Христо Младенов – изпълнители неведнъж показали се в телевизионния ефир.

Музикалният съпровод ще бъде подкрепен от един от най-добрите изпълнители на кавал - Костадин Генчев, изградилите своето име Петьо Костадинов – гайда, Димитър Христов – тамбура, Петър Митов – тъпан, Христина Белева – гадулка, Петър Миланов – контрабас и не на последно място Орлин Цветанов – цигулка на много известни български и чуждестранни изпълнители. Народните вокали ще бъдат изпълнени от Евелина Методиева, Александра Василева, Сибина Раденкова, Катя Гигова, Росица Стефанова, Виктор Томанов, Димитър Лукарски и Хюсеин Мердан.

Специално участие в мащабния проект вземат певиците Деси Добрева и Валерия Момчилова – Мона, хард рок изпълнителят Звездомир Керемидчиев – Звезди и рап формация „Хората от гетото“. Креативен музикален продуцент на всички композиции в спектакъла е Алекс Нушев, който успява майсторски да сработи живото изпълнение на народните изпълнители, рок бенда и всички солисти.

Жарка пролет с великолепни събития

Пролетта вече  е в разгара си и упорито ни съблазнява с най-различни предложения. Ако все още имате някой свободен ден през април,...

Изяществото на танцовото изкуство представят танцьорите от трупата на Нешка Робева – “Neshka Art”, едни от най-добрите ни състезатели по спортна гимнастика, художествена гимнастика, брейк формация “X-Energy crew” и танцьорът Метин Енимехмедов. Мистериозното в представлението е допълнено от запомнящия се глас на големия български актьор Васил Михайлов.

Програмата на спектакъла продължава с представление на 30 май в Пловдив, Античен театър. Началото там ще бъде дадено в 21.00 часа.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com