X
 
 

Сашо Морфов напусна Народния театър в знак на протест

122717 11
photo of Сашо Морфов напусна Народния театър в знак на протест
Снимка: БГНЕС
Протесът на режисьора Александър Морфов срещу случващото се в държавата в последните дни не остана само на думи - той напусна Народния театър "Иван Вазов". Това е потвърдил самият той пред БГНЕС.

"Слави Бинев ще управлява културата и министър на културата е Вежди Рашидов – аз съм против това държавно управление, против този парламент, против министър-председателя, против министъра на културата, против председателя на комисията по култура. Не мисля, че трябва да остана въобще в държавно предприятие", заяви Морфов.

Морфов е режисьор на едни от най-известните и най-успешни театрални спектакли на Народния театър "Иван Вазов", сред които "Хъшове", "Полет над кукувиче гнездо", "Животът е прекрасен" и др.

Той и преди твърдо е заявявал протеста си срещу начина, по който се управлява културата и погазването й. В началото на 2013 година именитият ни режисьор се осмели да "поздрави" "Пайнер"-а и управляващите с ретро чалгата "Ах, банана" от голямата сцена на Народния театър.

Тогава след края на спектакъла "Животът е прекрасен" режисьорът се качи на сцената и благодари на публиката в залата, на екипа си, на Министерството на културата, на правителството, и на "нашия първи" министър-председател (първи мандат на Борисов тогава), които подкрепят развитието на културата. Откъсите на "Ах, банана" и "И ловец съм, и рибар съм", които Морфов пусна бяха достатъчно красноречиви и допълнителен коментар не бе нужен по повод "Пайнер"-а, който прибира субсидия от почти 2 млн. лева за популяризиране на чалгата у нас и в чужбина.

„Ах, банана” от Морфов за „Пайнер”

Сериалът „Доган отвръща на удара” започна с пълна сила, като дори и в този момент продължават снимките за сезон 2,3,4 и 5. ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 9 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  БРАВО ! Ситуацията най-добре я охарактеризира режисьорът Александър Морфов: „Нискоинтелигентен охранител по стечение на обстоятелствата стана премиер”. НИСКОИНТЕЛИГЕНТЕН ! Управляващите са в негласно обединение за унищожаване, геноцид върху собствената си държава. МУТРО какво ще гъкнеш ?
 • безпартиен 8 безпартиен преди 4 години Профил на трол?
  Каква е разликата в миналото на Борисов и Бинев?Единия от бодигард стана глав.сек.на МВР.Никой не протестира.Станишев нямаше и 1 ден трудов стаж а стана мин.председател.Никой не протестира.Кои са останалите в комисията?За тях няма ли протести или са толкова неизвестни че не си заслужава?
 • Adolfo 7 Adolfo преди 4 години Профил на трол?
  Тоя не го чух да протестира когато хората се самозаплваха от отчаяние Сега или ще го хранят ловците и рибарите или ще бръкне и той в казана
 • Нено 6 Нено преди 4 години Профил на трол?
  Ами да си ходи в любимата му Русия, там да си пробутва пиеските! Нали е русофил доказан!
 • Анонимен 5 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Най-много критикуват Бинев онези културисти, които папкат на държавната ясла. Защо не станат предприемачи или да работят с частен работодател ? Държавата е най големия покровител на некадърните и мързеливите.
 • Анонимен 4 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  SHE SI RAZPLETA CHORAPITE CHE TOIA CARVUL NAPUSKA,TAKIVA KATO NEGO POD PAT I NAD PAT.
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Морфов е режисьор от европейски калибър, а цървула си ти!
  : 5 !
 • Анонимен 4.2 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Изглежда доста му е голям калибъра . . . отзад.
  : 0 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Може и човечеството да е произлязло от Слави Бинев, но е създало културата много по-късно след като той е изчезнал като вид!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Всички на улицата! Не могат да ни правят на маймуни, като маймунякът е Бинев.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Достойна постъпка! Да го подкрепим! Културизма нямя нищо общо с културата! Отново трябва да зададем въпроса, както да ндругия нерез Пеевски - КОЙ го предложи?
Нагоре