Систър Блис от Faithless: Когато нямаше телефони и интернет, денс партита бяха свещени

4668
Систър Блис от Faithless: Когато нямаше телефони и интернет, денс партита бяха свещени
Снимка: организаторите

Култовата британската формация Faithless, която идва у нас с DJ сет на 19 май в столичната зала Универсиада, обяви  че вече работи по нов албум! И българската публика ще е сред първите, които ще чуят тракове от него.

Систър Блис сподели, че пред Faithless предстои лято, изпълнено с фестивали, на които ще се радват да научат как публиката реагира на новата им музика. Сред първите им стъпки от него е концертът им в София, до който остават само 5 дни и много малко билети! Новият албум ще е първият от 8 години насам ( „The Dance“ e последният им издаден албум през 2010 г.) Той идва след издадените 6 студийни албума, 4 ремикс албума, 3 албума с компилации и 15 милиона продадени копия и култови хитове, като Insomnia, God is a DJ, We Come 1, Salva Mea и Music Matters, оглавяващи световните класации в последните десетилетия.

Благодарение на седмичното си радио-шоу Систър Блис винаги е в крак с новите течения на електронната сцена и в музиката си успява да преплете заедно всички отделни елементи: канал, мелодия, бас линия и вокал в едно по нов и модерен начин.

Ексклузивният DJ Set на 19 май в столичната зала Универсиада, по покана на Danc3motion&Ballantine's и взаимната им колаборация TRUE MUSIC, ще предложи на българските фенове едни от най-големите хитове на електронната музика, създадени от Faithless.

От българска страна – събитието също ще има силен лайн ъп: на сцената на зала Универсиада се събират едни от най-добрите на територията на денс музиката и модерния електронен саунд у нас – DJ Diass, Deep Zone Project и Gavity Co ще споделят емоцията да забавляват публиката в навечерието на ексклузивния сет на Faithless, в София.

Все още има от билетите по 30 лева, а за VIP зоната – цената на билет е 80 лева. А докато всички чакаме мега събитието, ето какво каза в интервю за actualno.com Систър Блис.

- Колко неща се промениха в електронната музика и музикалната сцена откакто започнахте с Faithless до днес?

- Промениха бяха огромни - денс музиката днес е истински глобален феномен и все още избухва на много пазари през цялото време, а интернет промени начина, по който хората слушат и консумират музика.

- Когато започнахте по клубовете навремето как изглеждаше всичко? 

- Беше много ъндърграунд - денс музиката не беше много популярна извън тези клубове. Само по пиратските радиа, но не и по мейнстрийм каналите. И определено не служеше за бекграунд музика по време на реклами за какво ли не, от коли до прах за пране! Затова да идеш на парти беше истинско събитие. Също така нямаше мобилни телефони и никой не филмираше нищо - това правеше атмосферата по-интимна и по някакъв начин по-свещена. 

- Кога и къде беше първият ви диджей сет. Коя беше най-трудната и вълнуваща част по подготвянето му?

- На едно домашно парти - прекарах много време в практика и обезпокояване на хората, с които живеех! Не знаех как да подредя добре дековете за миксиране и бях нервен за това, че иглата може да излети нанякъде!

- Кои са триковете и рецептите ви при подготовката на сетовете?

Faithless в България с екслузивен DJ Set!

Отговорното лице зад едни от най-големите класики в електронната музика на 90-те години – Faithless – пристига в България з...

- Имам радио шоу "Sister Bliss in Session", което ми помага да следя голяма част от новата музика наоколо. Изпращат ми много промота директно самите музиканти и трябва да почувствам какво слушам, независимо дали е мелодия, бас или вокал. И обикновено ако го почувствам, навярно и другите ще го усетят. А после практикувам!

- Какво мислите за модерната електронна музика?

- Демократизирана е заради падащите цени и достъпността на технологията - лаптопи, софтуер и т.н., и заради това има много повече от нея. Има много наистина експериментална и интересна музика, а качеството на един продукт може да се постигне и в домашни условия, без да се налага да се харчат купища пари в студиата. Настъпи глобална революция!

- Какви са бъдещите ви проекти?

- По средата съм на нов албум на Faithless, а лятото ми е изпълнено с фестивали, на които ще тествам новата ми музика! 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

МОЛЕЦ представят грандиозен финал на Турне 2024 в зала "Арена София"

Световният шампион по бийтбокс Skiller и гъдуларката Христина Белева с нов музикален проект

Отиде си рок легендата Стив Харли (ВИДЕО)

Британците Tailgunner откриват концерта на U.D.O. в София на 31 март

"Soul Is The Price" е новият видео сингъл от едноименното EP на Bulgarian Cartrader

Джъстин Тимбърлейк издаде албум с 18 песни

Филмът за концерта на Влади Ампов-Графа: Музикантски кеф, следващ световните тенденции

PAIN и Skindred стават част от HILLS OF ROCK 2024

Рокаджиите Bon Jovi издават нов албум (ВИДЕО)

Виктор Костов и Сион Найман ни канят да изживеем "Магията на вариациите"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...