Вижте как премина Нощта на театрите в Народния театър (СНИМКИ)

2544
Вижте как премина Нощта на театрите в Народния театър (СНИМКИ)
Снимка: Народен театър

В рамките на XI издание на инициативата "Нощ на театрите" на 18 ноември в Народния театър "Иван Вазов" се състояха две обиколки зад кулисите на театъра, четири представления и четири срещи-разговори между екипите, реализирали спектаклите "Боже мой", "Контрабасът", "Хага" и "Великденско вино", и публиката.

Денят започна с неповторимите актьори Биляна Петринска и Дарин Ангелов, които разкриха част от тайните на Народния театър на записалите се предварително граждани.

Още: 10 години от смъртта на режисьора Димитър Гочев - едно от най-големите имена в съвременния европейски театър

Постановките в "Нощ на театъра" в Народния

Снимка: Народен театър "Иван Вазов"

В 13:00 ч. се състоя предпремиерата на моноспектакъла на Христо Мутафчиев "Боже мой", след която актьорът, режисьорът Стоян Радев и авторът на пиесата Теа Денолюбова споделиха със зрителите любопитна информация за репетиционния процес, за предизвикателствата, пред които са били изправени, както и за посланията, отправяни от героя на Христо Мутафчиев.

Премиерата на "Боже мой" е на 21 ноември от 19:00 ч. на Камерна сцена. Следващите дати, на които може да гледате спектакъла до края на годината, са 28 ноември, 12, 23 и 31 декември. Билети могат да бъдат закупени от касите на театъра или онлайн.

Още: Нов мащабен проект в Народния театър - спектакъл по "Моби Дик"

Снимка: Народен театър "Иван Вазов"

На сцена "Апостол Карамитев" веднага след моноспектакъла на Валентин Ганев "Контрабасът" от Патрик Зюскинд актьорът покани на сцената режисьора проф. Пламен Марков. Двамата отговориха на въпросите, зададени от публиката, като разказаха и паметни моменти, свързани с "пътя" на спектакъла от премиерата през 2001 г. до днес. Предстоящите дати, на които можете да гледате "Контрабасът" до края на годината, са 26 ноември и 19 декември. Билети могат да бъдат закупени от касите на театъра или на сайта на театъра.

Снимка: Народен театър "Иван Вазов"

Следващата дискусия се проведе в Голяма зала след спектакъла "Хага" от Саша Денисова. Режисьорът Галин Стоев, драматургът Мира Тодорова, сценографът Борис Далчев и актьорите Юлиан Вергов, Велислав Павлов, Дарин Ангелов, Христо Петков и Пламен Димов – част от състава на спектакъла, в продължение на повече от час отговаряха на въпроси, свързани с процеса на работата по постановката, мотивацията на екипа, отношението между действителност и изкуство, политическия театър и т.н. До края на годината "Хага" ще се играе на 29 ноември, на 6, 19 и 30 декември. Билети могат да бъдат закупени от касите на театъра или онлайн. 

Още: "Хага" на Галин Стоев: Викът на Украйна срещу Путин кънти тежко в Народния театър

Снимка: Народен театър "Иван Вазов"

Вечерта на 18 ноември приключи на Камерна сцена, където режисьорът Явор Гърдев и актьорите Владимир Пенев и Павлин Петрунов разговаряха със зрителите за спектакъла "Великденско вино" от Константин Илиев – предател ли е наистина Поп Кръстьо, доколко художествените текстове отговарят на историческата реалност и трудно ли се изгражда образ без нито една реплика. До края на годината постановката "Великденско вино" може да бъде гледана на 25 ноември, 9 и 22 декември. Билети отново могат да бъдат закупени в сайта на театъра или от касите. 

Народният театър благодари на публиката, на режисьорите и артистите, които участваха в инициативата, както и на актьорите, които бяха възпрепятствани да присъстват, но не спират да дават най-доброто от себе си за публиката на Народния театър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЦЕНА:

“ПоетиТе” тръгват на лятно турне през юли

Устата нападна Народния театър: Кой позволи на Джон Малкович да се гаври с българите?

Стефания Колева и Деян Ангелов представят новия стендъп театър "Без гаранция"

Световноизвестният режисьор Деклан Донелан поставя "Медея" в Народния театър

Калин Сърменов с невиждана почит към българските театрали (СНИМКИ)

Обновеният Театър Азарян представя първа премиера

Джон Малкович проведе кастинг с трупата на Народен театър "Иван Вазов"

Спектакълът "Анна - непоправимата" за Анна Политковская с нови две дати

Миланската опера "Ла Скала" с нов директор

Актьорът Любен Кънев с дебют на West End в Лондон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com