За последно на сцената на Националния музикален театър "Булевардът на залеза"

6900
За последно на сцената на Националния музикален театър "Булевардът на залеза"
Снимка: Национален музикален театър

Как един актьор се разделя с роля и спектакъл – споделят част от звездите в мюзикъла на Националния музикален театър

На 9-ти, 10-ти и 11-ти ноември на сцената на Националния музикален театър гледаме за последно мюзикъла на А. Л. Уебър - „Булевардът на залеза”. Една история за възход и падение, за илюзиите, фаталната любов и цената на славата, разказана в стила на трилъра и филма „ноар”. Режисьор на спектакъла е академик Пламен Карталов.

Главната роля на бившата икона на нямото кино Норма Дезмънд се изпълнява от блестящите солистки Людмила Козарева/9 и 11-ти ноември/ и Калина Ангелова /10-ти ноември/. Верният иконом на Норма – Макс - който я държи далеч от реалността и поддържа илюзиите й, че все още е на върха на славата си – се играе от доайена на Националния музикален театър Христо Сарафов.

ЛЮДМИЛА КОЗАРЕВА за ролята на Норма Дезмънд /играе в спектаклите на 9 и 11 ноември/: „Тази роля ми се наложи да подготвя за много кратко време при трудни условия, но въпреки това тя се оказа лесна и се сля с мен. Не е трябвало да пречупвам нещо в себе си като артист, имах усещането, че правя нещо вече преживяно от мен. С всяка роля артистът се сраства и раздялата винаги е много тежка. В Музикалния театър, където в една роля се влага много повече емоция, отколкото в операта например, където най-важно е пеенето, раздялата със спектаклите е винаги болезнена и много трудна. При нас след последен спектакъл винаги всички плачем. Каня публиката да види за последно една невероятна постановка - съчетание от изумителната музика на Уебър и драматичната трактовка на маестро Пламен Карталов. На тяхната висота са и прекрасните гласове на артистите на Националния музикален театър, който вече е създал традиции в поставянето на мюзикълите на Уебър от времето на „Котки”, „Евита”, „Исус Христос суперзвезда” и други.”

ХРИСТО САРАФОВ за ролята на Макс /играе в трите вечери на 9, 10 и 11-ти ноември/: „Обичам тази роля, въпреки че е много трудна актьорски и вокално. Доволен съм, че се справих с това предизвикателство. Очаквам с нетърпение спектаклите на „Булевардът на залеза” на 9,10 и 11 ноември. И трите вечери ще изляза на сцената с вълнение, все едно играя за първи път...Във всяка роля и във всеки спектакъл актьорът оставя частица от себе си. Така е и с мен, и с моите колеги. Този спектакъл поставя теми, които са актуални по всяко време – за драмата на артиста, за любовта и отдадеността. Познавам зрители, които са гледали мюзикъла по няколко пъти и съм сигурен, че ще дойдат и сега на последните спектакли. Те знаят, че толкова мащабни постановки не се играят всеки ден, още повече когато всичките ми колеги играят с цялата си душа и сърце!” 

КАЛИНА АНГЕЛОВА в ролята на Норма Дезмънд /играе в спектакъла на 10-ти ноември/: „За мен тази роля е поредно сериозно предизвикателство в областта на мюзикъла. Тя изисква от актьора да притежава огромен емоционален заряд и не само. С тази роля се докоснах до съдбата на една реална филмова звезда и успях да преживея заедно с нея емоциите, нейните желания, възходи и падения. Аз никога не се разделям с ролите си! Те си остават в мен, обогатили са ме и са ме усъвършествали чрез работата ми с режисьорите, хореографите и с другите колеги. В този спектакъл публиката ще види нещо съвсем различно от това, което е свикнала да гледа на сцената на Националния музикален театър. Ще усети музикалното вълшебство в музиката на Уебър и ще види едни много силни актьорски превъплъщения.”

„БУЛЕВАРДЪТ НА ЗАЛЕЗА” -мюзикъл на  Андрю Лойд Уебър по либретото на Дон Блек и Кристофър Хамптън

Режисьор: Пламен Карталов

Диригент: Игор Богданов

Сценография: Иван Савов

Художник на костюмите: Цветанка Петкова-Стойнова

Хореография: Антоанета Алексиева

Хореография: Катя Богданова

Хормайстор: Людмил Горчев

Асистент- режисьор: Юлия Маринова

Превод: Живко Ботев

Превод на текстовете: Живка Шопова

Участват солисти, хор, балет и оркестър на Националния музикален театър.

СПЕКТАКЛИТЕ НА КУЛТОВИЯ МЮЗИКЪЛ „БУЛЕВАРДЪТ НА ЗАЛЕЗА” – НА 9, 10 И 11 НОЕМВРИ СА НА СПЕЦИАЛНИ ЦЕНИ. БИЛЕТИ СЕ ПРОДАВАТ НА САЙТА НА ТЕАТЪРА https://musictheatre.bg/ И НА КАСАТА НА БУЛ. „ВАСИЛ ЛЕВСКИ” 100 – тел. 02 94 31 979

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена