Пет са защитените училища в Смолянско

22373
Пет са защитените училища в Смолянско
Снимка: Thinkstock

 

Пет са защитените училища в община Смолян. Те се намират в селата Широка лъка, Момчиловци, Смилян, Арда и Търън. Това каза за "Фокус" Ангел Добриков – експерт образование в община Смолян.

Въпросните учебния заведения на този етап са защитени с официално искане до министерството чрез Регионалния инспекторат по образование. Община Смолян е потвърдила информацията, че училищата продължават да отговарят на изискванията за защитени и няма основание и притеснение за тяхното функциониране през новата учебна година.

Коларова: Няма да има училище в наводнените райони, което да не отвори врати

Всички училища във Варна, Добрич и Мизия ще започнат нормално учебната година. Няма да има училище, което да не отвори врати, увери обр...

Очаква се училището в село Смилян да стане средищно училище. „Кандидатствали сме тази година училището в Смилян да придобие статут на средищно училище, като вече е минала необходимата проверка и сега се очаква решение на комисията от София, с което списъкът с тези училища да бъде актуализиран и в него да се включи и училището в село Смилян”, посочи експертът.

Наблюденията през последните години показват, че общо взето има задържане на контингента от първокласници, което е радващо. „За съжаление обаче има деца, които излизат от града и региона и са заминали с родителите се в други страни. От проверката за миналата година става ясно, че има деца, заминали със семействата си за Испания, САЩ, Германия”, отбеляза Добриков.

Въпреки това все пак първокласници има в Смолянските училища, което е положителен факт. Същевременно общината дава всичко от себе си, за да осигури нормалното протичане на учебния процес и да и осигури всички условия, за да се обучават децата спокойно както в училищата, така и в детските градини.

Финансовата помощ за "Училищен плод" достигна почти 1 млн. лв.

Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ) извърши поредно плащане по схема „Училищен плод” за учебната година 2011/2012. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com