Ремонтите на училищата в Първомай приключиха навреме

18798
Ремонтите на училищата в Първомай приключиха навреме
Снимка: Getty Images/Guliver

Ремонтите в училищата и детските градини в община Първомай приключиха в определените преди това срокове и са готови за първия учебен ден. Това съобщи кметът на общината Ангел Папазов. Rемонтите са извършени според предписанията на РЗИ, информира БТА.

В ЦДГ "Марица" вече са обновени санитарните възли, подменена е дограмата, реновирани са мокрите помещения, боядисани са занималните в детската градина в Дълбок извор. За благоустрояването са осигурени около 20 хиляди лева.

35 училища и 30 детски градини се ремонтират във Варна

Ремонтни дейности за повече от 1,2 милиона лева се извършват в 35 училища и 30 детски градини във Варна за подготовка на материалната б...

Приключи основният ремонт и на детското заведение в Искра. В продължение на 2 години бе поправен покрива на сградата, дограмата, електроинсталациите и ВиК системите, положени са нови подови настилки. Изцяло обновени са занималните в детското заведение. Стойността на извършените ремонти възлиза на около 100 000 лева.

Училището в Искра също е благоустроено. Подменен е покривът, както и отоплителната инсталация. Изградено е ново котелно на пелети, поставени са и радиатори. Боядисани са 5-те класни стаи. Изградени са и вътрешни тоалетни. Строително-ремонтните дейности в училището са за над 236 000 лева.

В детската градина в Бяла река също са извършени ремонти на санитарните възли, подменана е дограмата, обновени са вътрешните и външните мазилки. Поради пожар бе основно ремонтирана детската градина в село Воден.

27 са учебните заведения на територията на община Първомай. В 14 училища и детски градини са извършени ремонти тази година. Средствата за тях са осигурени от бюджета на общината. Единствено благоустрояването на НУ "Отец Паисий" в Искра е финансирано от Министерството на образованието.

39 училища във Варна ще бъдат ремонтирани през лятото

39 варненски училища са дали заявки за ремонт през лятото. Исканията им са постъпили в община Варна, като повечето чакат да се пресметн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com