TELUS International Еurope инвестира над 80 000 лева в довършването на ремонта в Училището за незрящи деца "Луи Брайл" в София

18632
TELUS International Еurope инвестира над 80 000 лева в довършването на ремонта в Училището за незрящи деца "Луи Брайл" в София

Училището за деца с нарушено зрение „Луи Брайл“ беше реновирано от над 500 доброволци, служители на компанията TELUS International Europe като част от международния проект „ TELUS Дни на подкрепа”. С инвестиция от над 80 000 лева инициативата на водещата аутсорсинг компания е насочена към подобряване на условията в училището.

Всяка година служители на компанията по цял свят се събират, за да допринесат с труда си към кауза с високо социално значение за обществото, като инициативата преминава под мотото „Да даваме там, където живеем“. Денят на подкрепа се провежда във всяка една точка, където TELUS International има офиси. През изминалата 2014 година около 16 000 наши служители по цял свят се присъединиха към каузата, заедно със своите семейства и приятели.

Започва поредното издание на "Алея на книгата" в София

На 8 септември 2015 (вторник) най-мащабното пътуващо книжно изложение в страната – „Алея на книгата“, ще се спре в це...

Инициативата „TELUS Дни на Подкрепа на” се проведе за трета поредна година в училището за незрящи деца „Луи Брайл“ в София. През последните три години с планираните и изпълнени дейности TELUS International Europe изпълни ангажимента, който поехме преди 3 години да подобрим условията в училището и пансиона към него, където децата учат и живеят.

"Изключително сме щастливи и признателни на TELUS International Europe и всички доброволци, за неизмеримата подкрепа и подадената ръка. Инвестиция от подобен мащаб рядко достига до училището и ние още не можем да повярваме, че за 3 години постигнахме това, за което мечтаехме от десетилетия. Нашето училище е едно от малкото училища в България, които възпитава деца с увреждания и с радост мога да кажа, че след “ TELUS Дните на Подкрепа“ условията, атмосферата и качеството на обучение в училището са подобрени. TELUS International Europe остава наш приятел и много ще се радваме, ако видим наши възпитаници да станат част от този невероятен екип и на свой ред да помагат на нуждаещите се посредсвом социалната ангажираност на компанията,“ каза г-жа Елка Белокапова, директор на училище Луи Брайл в София.

„Отправяме благодарности и на 500-те доброволци и служители на компанията. Заявеното намерение на TELUS International Europe за продължаване и през следващите години да осъществява тези инициативи в България ще срещне пълната подкрепа от българското правителство. Убедени сме, че за в бъдеще непрекъснато ще се увеличават социално отговорните компании, които ще предприемат подобни благородни инициативи в нашата страна.“, каза г-н Тотю Младенов, Съветник към политическия кабинет на министър-председателя на Република България.

„Всяка година служителите на TELUS International вземат участие в доброволчески дейности по повод тази специална за нашата компания инициатива. В рамките на проекта всички наши служители по света обединяват силите, желанието и енергията си около благородна кауза, за да допринесат за по-добър живот на най-нуждаещите се. В инициативата тази година се включиха над 500 доброволци, служители на компанията и техни близки.”, каза г-н Ксавие Марсенак, президент на TELUS International Europe.

“Планираме сериозно разширяване на компанията и се надявам, че следващата година в “Деня на Подкрепа на TELUS“ ще имаме два пъти повече доброволци. Аз съм изключително горд да съм част от този невероятен екип и заедно да допринасяме към обществото, в което живеем”, добави г-н Марсенак.

София отбеляза 130-та годишнина от Съединението

Тържествено столичани отбелязаха 130-ата годишнина от Съединението на Източна Румелия с Княжество България на церемония пред Мавзолея-к...

В инициативата взеха участие и Красимира Величкова, Директор на Български Дарителски Форум и г-н Лазар Живанкин, председател на асоциацията на родителите на деца с нарушено зрение.

Благодарение на инвестицията на TELUS International Europe към момента основно е ремонтиран пансиона към училището, осветлението е изцяло подменено, голяма част от мебелите в училището и пансиона са обновени, общите площи и двора са поддържани. Успяхме да вдъхнем нов живот на Сензорната градина в училището, където децата се запознават със заобикалящия ги свят. Тази година усилията ни бяха концентрирани в основния ремонт на библиотеката на училището, ремонт на коридорите в училището и пансиона и освежаването на насажденията в двора.

За инициативата „Дни на Подкрепа на TELUS” компанията беше удостоена със специална награда за ангажираност на служителите на наградите за отговорен бизнес, организирани от Българския Форум на Бизнес Лидерите.

 За TELUS International Europa

TELUS International Europe е многоезичен контактен център, доставчик на аутсорсинг на бизнес процеси и на техническо обслужване, който предоставя висококачествени услуги от 2004 г. насам. В компанията работят почти 2000 служители в офиси в София, Пловдив (България), Букурещ и Крайова (Румъния), Манчестър и Каннок (Великобритания). Компанията предоставя контакт център услуги, аутсорсинг на ИТ услуги и иновативно обслужване на клиенти на повече от 30 езика.

S&P е повишила кредитния рейтинг на София

Рейтинговата агенция Standard&Poor's (S&P) повиши рейтинговия кредит на София на 2 пъти "B +" /Б+/, със стабилна перспектива,...

TELUS International Europe е горд член на семейството на TELUS International, който е доставчик на услуги за аутсорсинг на бизнес процеси с над 16 000 служители по целия свят - включително Канада, САЩ, Европа, Латинска Америка и Филипините. С над 175 милиона връзки с клиенти, обслужвани чрез телефон, чат, e-mail и социални медии в различни индустрии като телекомуникации, високи технологии, гейминг, финанси, продажби и онлайн търговия, пътувания и логистика, здравеопазване и други. TELUS International предоставя иновативно обслужване, като поставя клиента винаги на първо място чрез силата на екипната работа, комбинативното мислене и корпоративна култура. TELUS International е глобална дъщерна компания на TELUS, водеща канадска телекомуникационна компания с 9 млрд. евро размер на годишните приходи и 13,9 млн. клиенти. За повече информация, моля, посетете: www.telusinternational-europe.com

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com