X
 
 

Учебната година в Асенoвград започна за 5 500 деца

1197 0
Учебната година в Асенoвград започна за 5 500 деца
Снимка: Actualno.com
Точно 503 деца прекрачиха прага на училището за първи път в Асеновград днес. Развълнувани, първокласниците поднесоха цветя и усмивки на своя първи учител и седнаха на чиновете пред учебната дъска. В сравнение с миналата година, първокласниците в общината на днешния 15-ти септември са с 14 по-малко. Общо 5 500 са учениците, които влизат в класните стаи на всички асеновградски училища, след ваканцията. Класацията по брой записани в първи клас деца и тази година води ОУ „Петко Каравелов“ в Асенoвград.

93-ма са първолаците там, като са разпределени в четири паралелки. В асеновградското село Мулдава в двора на училището, като ученици, за първи път ще стъпят точно шест момичета и момчета. Освежителни и текущи ремонти, боядисване на класни стаи и закупуване на мебелировка и оборудване бяха извършени това лято в почти всички детски градини и училища на територията на община Асеновград. Разходваните средства за изпълнението на ремонтните дейности е за сметка на делегираните бюджети на учебните заведения.

Рискови ситуации заради задръстванията в Асеновград

Временна промяна при преминаване по една от главните улици в Асеновград - „Васил Левски“ - доведе до редица рискови ситуаци...

Подновени са пешеходните пътеки пред училища и детски градини, както и на други места по пътната мрежа в града. За своите първи стъпки по пътя към знанието първокласниците в града получиха подарък от кмета на града доктор Емил Караиванов. На всяко от децата бе връчено Асеновградското букварче, което е книжка-игра за изучаване на историята, културата и забележителностите на общината, и е предназначено за деца от 5 до 9-годишна възраст.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители