Ваканцията свършва, време е за забавления, спорт и учене

80868
Ваканцията свършва, време е за забавления, спорт и учене
Снимка: Декатлон България

Остават броени дни до старта на учебната година! Деца и родители обикалят магазините в търсене на учебници, тетрадки и всевъзможни учебни приспособления. Всичко необходимо за пълен бележник с щестици трябва да е осигурено! Но оценките ли са най-важното за едно дете? Не разбира се. Както за него, така и за всеки човек - здравето е на първо място. Най-прекият път към него минава през спортуването. Освен това, чрез постижения в спорта се придобиват увереност, самочувствие и добро настроение.

В следващите редове, ще ви помогнем да разберете кои спортове са най-подходящи за вашето дете, както и какъв бюджет ще ви е нужен, за бъдат практикувани. Някои от тях не са толкова популярни, но това в никакъв случай не означава, че са по-малко полезни.

На първо време:

Футбол

Царят на спорта или най-великата игра. И двете са верни! Футболът е най-популярният спорт в света, но най-ценното му качество е, че няма по-достъпен от него! Местата, където може да играе вашето дете, са много - зад блока, в двора, в парка, в училището... То може да се упражнява само или да играе мач в компанията на още петнайсетина свои приятели.

Футболът развива чувство за отговорност и прави децата по-дисциплинирани. Учи ги да споделят задружно тъжни и радостни моменти.

За да бъде практикуван този спорт, са ви нужни само добри обувки и подходящ екип, които струват общо около 90 лева. Ако понякога се чудите с какво да изненадате приятно вашия син, една качествена футболна топка винаги е отличен избор. А и цената е повече от достъпна - не повече от 30 лева. Казано накратко - с малко повече от стотина лева вашето дете ще бъде с румени бузки и ще се чувства като Кристиано Роналдо.

Тенис

Един от най-красивите спортове! Той е практикуван и наблюдаван на живо от множество известни личности като Бил Гейтс, Леонардо ди Каприо и Майкъл Джордан. Тенисът развива мускулатурата на цялото тяло и повишава концетрацията.

Важна подробност при този спорт е, че той е от тези, които изискват уроци, за да бъде практикуван пълноценно. Поради този факт се смята, че е много скъп, но това не е точно така. Едночасова тренировка с инструктор струва около 25 лева. От колко време ще има нужда едно дете, за да усвои основните техники в тениса не може да се пресметне - при всяко едно е различно.

Обикновено в цената за индивидуален учител е включено ползването на ракета и топки, но ако смятате, че вашето дете има потенциал може да му купите и собствени такива за около 60 лева. За да играеш тенис, понякога е нужна само една стена и равна настилка.

Колоездене

Почти всеки си спомня къде и кога е научен от своите родители да кара колело. Това е едно от първите умение, чието усвояне носи огромна радост на едно дете и го кара да се чувства пораснало и гордо! Любителите на колоезденето по света са стотици милиони, като за тяхно удобство има изградени велоалеи. Такива от няколко години има и в София. Но това са само специализирани трасета за каране. Велосипед можеш да управляваш на много места и да стигнеш почти навсякъде, където поискаш.

Карането на колело развива мигновено мускулатурата на краката и стяга тази на корема. Също така то развива и чувството за бдителност при децата и ги подготвя за бъдещите преизвикателства на управлението на превозно средство в градска среда.

Цените при колелетата са наистина много относителни, но все пак хубаво и надеждно може да купите са около 150 лева. Каската е препоръчителна и нейната цена започва от 12 лв.

Плуване


Всеки знае, че плуването е най-полезният спорт! Това е така, защото той развива най-много мускули в човешкото тяло. Най-вече гръбните и раменния пояс. Ако се притеснявате, че вашето дете има наднормено тегло - плуването ще помогне. Ако пък се опасявате, че е слабо - плуването пак ще е от полза. Този спорт би имал благоприятно въздействие за абсолютно всеки човек, независимо от неговия пол и възраст.

В плуването има четири стила. Кроул, бътерфлай, гръб и бруст. Първият е най-популярен, защото е лесен за научаване и за него не е нужно да наемате инструктор. За да бъдете по-спокойни обаче, трябва да сте сигурни, че вашето дете спазва добър ритъм на дишане при плуване. За това консултацията със специалист е задължителна.

Цената на еднократно посещение в басейн е около 7 лева, като времето е неограничено. Повечето плувни комплекси предлагат и абонаментни карти на изгодни цени. Екипировката при посещение на закрит басейн включва джапанки, плувна шапка, очила, кърпа и халат. Всичко това струва около 70 лева.

Лечебна (изправителна) гимнастика

Лечебната (известна още като изправителна) гимнастика е най-добрият метод за корекция на неправилна стойка, болки в гърба и шията. Той включва специално подбрани и систематизирани физически упражнения за коригиране на позата на тялото. Те също така подобряват силата, еластичността и издръжливостта на тялото. Самите упражнения се различават значително от тези във фитнес залите и тези за аеробика, като са специално подбрани за нуждите на всяко дете.

Ако детето ви има нужда от подобни упражнения, трябва незабавно да го запишете на групови занимания, като добрата новина е, че те не са скъпи.

Също така трябва да му подсигурите топка за гимнастика, детско трико и ватиран панталон. Това ще ви коства около 50 лева.

Карате

Един от най-тренираните спортове в близкото минало отново си връща популярността! Всеки родител иска детето му да се чувства по-сигурно на улицата и в училище. Каратето със сигурност може да помогне за това.

Този спорт има чудодейно влияние върху дисциплинираността, засилва ударно волята и освобождава напрежението. Позитиви, от които имат полза не само децата, а и техните родители.

Не е тайна за никого, че уроци по карате се предлагат на много места и не са на напълно достъпни цени. За да запишете вашето дете на такива, трябва да му подсигурите кимоно, ръкавици, протектори и колан. Общата цена е около 150 лева.

Голяма част от тези стоки може да намерите в магазините "Декатлон".

Това не е всичко...

Веригата магазини за спортни стоки на 14 септември (неделя) организира "Декатлониада – цял ден спорт и забавления". Тогава в двата магазина - Декатлон Подуяне и Декатлон Витоша децата и техните родители ще могат да пробват най-различни видове спорт.

Световното по футбол се пренася в в Южния парк с BeerRelation

Наред с изобилието от добра бира, разнообразнието от културни занимания, BeerRelation ще ни предложи и зареждаща доза спорт. След по-м...

Програмата за Декатлон Подуяне предлага:

Декатлон Подуяне, 14.09, 10:30 – 19:00 ч.

10:30 – 11:30 – загрявка за цялото семейство с United Sports Club София и FitKids.

11:00 до 19:00 – катерене с Боулдърленд.

11:30 – 13:30 – скаутско парти с Малчуган Великан.

16:00 – 18:00 – лечебно изправителна гимнастика с АСЕМ груп.

18:00 – 19:00 - велосъстезание пред магазина с Green way.

Декатлон Витоша, 14.09, 10:30 – 18:00 ч.

Нови футболни звезди изгряват в „N-JOY футбол тур 2014“!

Малко преди предстоящото световно първенство по футбол, радио N-JOY отправя голямо предизвикателство към запалените фенове на спорта с ...

10:30 – 12:00 – стрелба с лък – открит урок със спортен клуб Робин Худ.

11:30 – 13:00 – скаутски игри с Малчуган Великан.

13:30 – 14:30 - демонстрация и открит урок по капоейра с Cordao di Ouro.

16:00 – 17:00 – карате демонстрация и открит урок със спортен клуб Budo.

17:00 – 18:00 – урок по бадминтон с Александър Пешев.

Източник на снимките: Decathlon

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com