Apple пуска IPhone-и с по-големи екрани

73763
Apple пуска IPhone-и с по-големи екрани

Американската технологична компания Apple планира да пусне на пазара две нови версии на своите iPhone-и с по-големи екрани тази година, за да отговори на конкуренцията на другите участници на пазара, съобщава The Wall Street Journal.

В съобщението, което се появява след слуховете в последните седмици в технологичните блогове, се посочва, че Apple ще пусне на пазара двете нови устройства през втората половина на 2014 г. Едното ще е с екран над 4,5 инча спрямо 4-инчовия дисплей на настоящите iPhone-и. Вторият модел ще разполага с екран над 5 инча. И двата модела ще имат метална обвивка. Но Apple няма да използва огъващ се дисплей, на който залагат южнокорейските му конкуренти Samsung и LG, пише БГНЕС.

Компанията взела решението заради големия успех на смартфоните с голям екран, наричани "фаблети", тъй като комбинират функции на телефона и на таблета. Моделът Galaxy Note на Samsung с 5,7-инчов екран е пример за успешен фаблет.

Тази седмица институтът Джюнипър рисърч прогнозира, че продажбите на фаблети ще достигнат 120 милиона единици до 2018 г. Миналата година са били продадени 20 милиона фаблета.

Печели или губи Google в смартфон войните?

Преди шест години, през ноември 2007 година, официално беше оповестен отвореният код на системата Android – Android Open Source P...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии