Безплатни курсове по програмиране в СофтУни в още пет града от октомври

14588
Безплатни курсове по програмиране в СофтУни в още пет града от октомври

В средата на октомври започват безплатни курсове по на програмиране в 5 български града София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе. Курсовете по основи на програмирането се организират от Софтуерния университет (СофтУни).

Софтуерната индустрия е един от най-бързо растящите браншове не само у нас, но и глобално. Според данни на БАСКОМ, общият брой заети в сектора е едва 1% от общия брой заети лица в България, но въпреки това секторът генерира 3% от БВП на страната, което говори за неговата висока добавена стойност. Гладът на кадри обаче остава все така остър. Софтуерният бранш, който ежегодно расте с 10%, изпитва дефицит от над 27 000 незаети работни места през настоящата година. Този дефицит представлява по-малко от 10% от прогнозирания недостиг на ИТ специалисти на европейско ниво. Този проблем налага и търсенето на алтернативни начини на обучение, каквато предлага Софтуерния университет. Обучението на софтуерни специалисти не бива да бъде съсредоточено само в столицата, а да се разпредели и из другите по-големи градове, за да се задоволяват нуждите на регионалните офиси на софтуерните компании.

Безплатният курс на Софтуерния университет представлява обучение по основи на програмирането, като е подходящ за напълно начинаещи. Обучението ще продължи 2 месеца, като участниците в него ще се запознаят с фундаментите на програмирането с езика C#. Записване за курса може да се направи онлайн през сайта на СофтУни до 8 октомври включително.

Лектори на учебните занятия ще бъдат специалисти и софтуерни инженери от водещи софтуерни фирми в съответния град.

Началото на учебните занятия в София, Пловдив и Бургас ще бъде поставено на 17 октомври, в Русе – на 18 октомври, а във Варна – на 31 октомври.

За записване и повече информация, вижте сайта на СофтУни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии