Facebook отговори на обвиненията за игнорирането на трагедията в Бейрут

18553
 Facebook отговори на обвиненията за игнорирането на трагедията в Бейрут

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг объясни защо функцията "Safety Check" (проверка на безопасността) се появи в социалната мрежа едва след терористичните актове в Париж на 13 ноември, но не и след взривовете в Бейрут на 12 ноември.

По думите на Зукърбърг до събитията във Франция е имало намерение функцията да бъде активирана само за регионите, засегнати от природни бедствия.

Facebook активира "Safety Check" след атаките в Париж

Най-голямата социална мрежа в световен мащаб - Facebook, активира приложението "Safety Check", с което всеки потребител на мрежата може...

Ние променихме тези правила и сега планираме да активираме проверката за безопасността дори в случаи на други катастрофи, които се случват с хората“, пише в съобщение на социалната мрежа.

В съобщението на Facebook се казва още, че се е стигнало до решението да се разшири функция та в отговор на рязко нарасналия брой постове във Facebook, в които потребителите споделяли информация за случващото се и се опитвали да разберат как са техните близки и познати в Париж.

Какво представлява "Safety Check" - във Facebook се появява страница, с помощта на която потребителят, оказал се в района на бедствие, може да съобщи, че е в безопасност. Останалите потребители могат да проверят дали техен близък се намира в опасен район.

Благодаря на всеки един, който се обърна към нас по този повод. Правите сте, че в света се случват много други важни събития. Грижим се за всички хора еднакво и ще се опитваме да помогнем на всички, попаднали в беда“, допълва още Зукърбърг.

Facebook е неподходящ за...

Ново изследване сочи, че Facebook е по-подходящ за екстровертите, отколкото за интровертите. Според учени от Нова Зеландия интровертите...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии