Facebook разрешава анонимността

39648
Facebook разрешава анонимността
Снимка: Thinkstock

Facebook разбработва мобилно приложение, в което потребителите ще могат да общуват анонимно под измислено име, съобщи New York Times.

Един от поводите за тази разработка стана скандалът, който се разрази наскоро, когато редица известни представители на ЛГБТ обществото в САЩ бяха лишени от достъп до акаунтите си, тъй като са използвали псевдоними.

Кои са любимите книги на хората според популярно Facebook предизвикателство

Достигна ли до вас новата мода във Facebook? Става дума за предизвикателство, при което човек трябва да изброи десет книги, които са ок...

Представители на Facebook се извиниха и обещаха да усъвършенстват политиката на реалните имена, към която социалната мрежа се придържа до момента.

Новото приложение, което ще бъде готово до няколко седмици, ще позволи на потребителите ще могат да общуват без да посочват реалните си имена.

До сега Facebook се придържаше към позицията, че човекът в социалната мрежа трябва да се представя с истинското си име. Компанията смята да запази този принцип за основния си сайт, който се ползва от 1,3 потребители, но ще предложи и алтернатива за псевдоними.

Идеята на услугата е да се предостави възможност на хората да коментират въпроси, които не биха искали или могли с истинското си име.

Facebook струва над 200 млрд. долара

Пазарната стойност на Facebook за първи път превиши 200 милиарда долара, съобщиха американските медии, като се позовават на борсовата т...

Засега не е ясно как новото приложение ще взаимодейства с основната мрежа, как ще работят съществуващите връзка с приятелите и как може да се канят нови хора с няколко псевдонима.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии