Филип Морис представи нова бездимна алтернатива на цигарите

22271
Филип Морис представи нова бездимна алтернатива на цигарите
Снимка: Филип Морис България

След успеха на IQOS компанията разширява портфолиото си от бездимни алтернативи чрез ексклузивния си договор с корейската тютюнева компания KT&G за дистрибуция на LIL SOLID 2.0.

През ноември 2021 г. Филип Морис Интернешънъл започва търговската реализация на нова бездимна алтернатива на конвенционалните цигари в България – устройството за нагряване на тютюнlilSOLID 2.0на корейската тютюнева компанияKT&G. Двете организации обявиха глобалното си сътрудничество още през януари 2020 г. Според него Филип Морис Интернешънъл ще комерсиализира продукта на една от водещите тютюневи компании в Азия на всички пазари по света, с изключение на родината на lil - Южна Корея, където устройството се предлага от KT&G.Споразумението е с първоначален срок от 3 години.

lil SOLID 2.0 е следващо поколение на lilSOLID – еднокомпонентно устройство, което използва технология за индукционно нагряване на тютюна посредством щифт, така че да се генерира аерозол без горене, дим и пепел. Към момента устройствотоlilSOLID се предлага от ФМИ на 12 пазара извън Южна Корея, сред които са Русия, Япония, Украйна, Армения, Албания, Сърбия, Северна Македония. Българският пазар е сред първите в ЕС заедно с Полша, Чехия, Словакия и Гърция, на които ще се предлага новата бездимна алтернатива.

„Нашата амбиция е да продължим да изпълняваме глобалната цел за бъдеще без дим, в което всички пълнолетни пушачи, които иначе биха продължили да пушат, да преминат възможно най-скоро на по-добри алтернативи и да откажат цигарите“, заяви Джордж Маргонис, генерален мениджър на Филип Морис България по време на виртуалното събитие за представяне на продукта в България.

Продуктите на корейската компанияKT&G, които се предлагат от ФМИ, са преминали през внимателна оценка, за да се гарантира, че отговарят на всички регулаторни изисквания на пазарите, където ще се предлагат. Устройството покрива и високите стандарти на ФМИ за строга научна оценка, включваща доказателства за липса на горене и значително намаление на коцентрациите на вредни и потенциално вредни вещества в сравнение с отделяните от конвенционалните цигари.

Над 20 милиона са пълнолетните потребители на устройството за нагряване на тютюн IQOSв 70 страни по света, сочат последните финансови резултати на компания за третото тримесечие на 2021 г. От тях близо 73% са преминали изцяло на бездимното устройство и са спрели да пушат.

Филип Морис Интернешънъл: Изграждане на бъдеще без дим

Филип Морис Интернешънъл (ФМИ) е лидер в трансформацията на тютюневата индустрия с цел изграждане на бъдеще без дим и замяна на цигарите с бездимни алтернативи в полза на пълнолетните пушачи, които в противен случай биха продължили да пушат. ФМИ е водеща международна тютюнева компания за производство и продажба на цигари, както и на бездимни изделия и свързаните с тях електронни устройства и аксесоари и други изделия, съдържащи никотин, на пазари извън САЩ.

Бъдещето на компанията са новата категория бездимни продукти, които макар и не без риск, са по-добрият избор за потребителите в сравнение с продължителното пушене. На базата на своите мултидисциплинарни способности при разработването на нови продукти, на високотехнологично оборудване и водещи научни постижения, ФМИ се стреми бездимните продукти да отговарят на предпочитанията на потребителите и на строгите нормативни изисквания. Портфолиото от бездимни продукти включва устройства за нагряване на тютюн и електронни изпарители, съдържащи никотин.

Повече информация можете да намерите на www.pmi.com и www.pmiscience.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com