GoPro Odyssey: камера за триизмерна 360-градусова панорама

12752
GoPro Odyssey: камера за триизмерна 360-градусова панорама

На последната конференция за разработчици на Google е представена нова портативна ЗD камера за заснемане на панорами на 360 градуса, която осигурява фактически ефект на присъствие, ако заснетите от нея материали се качат в шлем за виртуална реалност.

Технически GoPro Odyssey не е камера в традиционния смисъл на думата, а по-скоро е устройство от 16 точно балансирани отделни камери GoPro Hero4 Black, същите, които сега се монтират на дронове, велосипедни шлемове и т.н., а също устройство със софтуер, разработен от Google, за комбиниране на всички 16 сигнала в едно стереоскопично 3D видео на 360 градуса с резолюция 8К и 30 кадъра в секунда.

Google с нова търсачка

Търсачката Google смени своя дизайн. Необходимостта според разработчиците се появила поради стремежа на Google да се адаптира към всяка...

В резултат GoPro Odyssey снима невероятно реалистични панорами, осигуряващи ефект за присъствие в шлемовете за виртуална реалност, а вграденият софтуер на камерата генерира 3D ефекта така, че бъдещият зрител да вижда триизмерно изображение независимо от своето положение или от това накъде ще си обърне главата.

Както твърдят самите разработчици, в GoPro Odyssey всички 16 камери в устройството работят като една и всеки пиксел във всеки кадър е фино синхронизиран с всички останали пиксели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии