Говорещ робот обикаля света на стоп (ВИДЕО)

10890
Говорещ робот обикаля света на стоп (ВИДЕО)

Канадският робот стопаджия hitchBOT е започнал пътешествието си из САЩ, разказва самият той в своя Twitter.

Забавният робот е създаден от канадски учени и е изпратен да пътешества на автостоп по света. Целта на този социален експеримент се явява реакцията на хората на робота и наблюденията на техните взаимодействия с машината. Роботът вече е пътешествал по Канада и Европа, а сега възнамерява да пресече територията на САЩ от западното до източното крайбрежие.

Робот се самоосъзна успешно (ВИДЕО)

Изследовател от Политехническия институт Ренселър (Ransselaer Polytechnic Institute) в САЩ е задал на три робота обновена версия на кла...

Роботът не може да се движи сам. Той пътешества на задната седалка на автомобилите и ги спира, седнал на стол. Но hitchBOT умее да разговаря и частично да разпознава човешка реч. Създателите са качили в паметта му материали от Уикипедия, така че той може да стане интересен спътник при далечен път.

Освен това той има със себе си списък на местата, които възнамерява да посети. Също така роботът възпроизвежда записа, който дава обща представа за проекта, и дава подробни инструкции как да се общува с него. "Моля вдигнете ме и ме поставете в колата. Искам да разбера какво е американската мечта. Имам списък с места, които искам да посетя. Моето семейство ми помогна да го съставя", разказва усмихнатият робот.

Пътешествието му през Канада отнело 26 дни, а сега той обикаля от САЩ, като е започнал от Бостън. В списъка на забележителностите, които иска да посети, са паркът Милениум в Чикаго, Таймс Скуеър в Ню Йорк, Маунт Ръшмор в Южна Дакота и Гранд каньон в Аризона.

На мястото, където пътищата на водача и робота се разделят, стопаджията може да бъде предаден на друг шофьор или да бъде оставен на някоя бензиностанция. Роботът учтиво моли шофьорите да не го оставят на улици с оживено движение и понякога да му сменят батериите.

Робот стана солист на операта в Берлин (Видео)

В Комише опера в Берлин се състоя премиерата на комедийната опера "Моята квадратна лейди". Главната роля в постановката се изпълнява от...

Създателите следят придвижването на електронния пътешественик с GPS малка камера, която прави снимки на 20 минути. Със съгласието на околните снимките се публикуват в социалните мрежи. Роботът може и да записва аудиофайлове от разговорите с водачите, които също попадат в мрежите.

hitchBOT е създаден от евтини материали, за да не се изкушават водачите да го разглобят на части. Учените са използвали кофа, пръчки за суши, ръкавици и кутия за торта. Общата стойност на частите на робота е около 1000 долара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии