Илон Мъск обмисля да направи Twitter платен. Ето колко ще струва

1684
Илон Мъск обмисля да направи Twitter платен. Ето колко ще струва
Снимка: Getty Images

Илон Мъск сподели, че всички потребители на платформата X, по-рано наричана Twitter, може да трябва да плащат за достъп до платформата. В разговор с израелския премиер Бенямин Нетаняху милиардерът каза, че платежната система е единственият начин за противодействие на ботовете.

"Преминаваме към малко месечно плащане за използване на системата", каза шефът на Tesla и SpaceX. Не е ясно дали това е просто неофициален коментар или сигнал за по-категорични планове, които все още не са обявени.

Мъск от много време говори, че неговото решение за премахване на ботове и фалшиви акаунти в платформата на социалните медии изисква такса за проверка. Откакто пое Twitter миналата година, той се опита да стимулира потребителите да плащат за подобрена услуга, която сега се нарича X Premium. Това е направено чрез предоставяне на платени абонати на повече функции, като по-дълги публикации и повишена видимост в платформата. Засега обаче потребителите все още могат да използват X безплатно.

Още: Илон Мъск и Ердоган се срещнаха в Ню Йорк (СНИМКА+ВИДЕО)

Това ли е начинът за справяне с ботовете?

Въпреки че има ясен финансов интерес за компанията да таксува потребителите, Мъск настоя, че усилието да накара хората да плащат за услугата е насочено към справяне с ботовете. "Направата на един бот струва една стотинка", каза той. "Но ако потребител трябва да плати няколко долара или нещо подобно - някаква незначителна сума, ефективната цена за ботовете е много висока". Най-богатият човек в света каза още, че сега търсят по-евтини опции за потребителите, пише БГНЕС.

Снимка: Getty Images

"Всъщност ще предложим по-ниско ниво на ценообразуване. Така че просто искаме това да е само малка сума пари", каза той. "Дискусията е дълга, но според мен това всъщност е единствената защита срещу огромни армии от ботове", добави Мъск. Рискът обаче е, че поставянето на X зад платена стена може да отблъсне голяма част от потребителите. Това от своя страна може да намали постъпленията от реклама, които в момента представляват по-голямата част от приходите на компанията.

Темата за антисемитизма

Разговорът на Мъск с израелския премиер също засегна антисемитизма на X. Платформата беше обвинена от кампанията на Лигата за борба с клеветата (ADL), че не прави достатъчно, за да спре антисемитското съдържание. В изявление организацията посочи, че Мъск "се ангажира и издига" антисемити.

По-рано този месец той каза, че компанията ще съди ADL, за да "изчисти името на платформата". В разговора с Нетаняху Мъск повтори, че е "против антисемитизма". Израелският премиер прие, че балансът между свободата на словото и модерирането на съдържанието е предизвикателство, но призова Мъск да постигне равновесие. "Надявам се да откриете в границите на Първата поправка способността да спрете не само антисемитизма... но и всяка колективна омраза към хората, която антисемитизмът представлява", каза Нетаняху. "Знам, че сте ангажирани с това", допълни премиерът на Израел.

Още: Мъск вече е разследван заради Starlink и Украйна, серия пожари в Русия (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

В празничните дни през май магазините на А1 ще обслужват клиенти с променено работно време

"Файненшъл таймс" сключи сделка за съдържание с ChatGPT

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution

Изпълнете пролетните празници със забавление с любимите си сериали

11 дни великденски изненади в мобилното приложение на Yettel

Новата Motorola Edge 50 Pro идва в комплект с домашна камера за видеонаблюдение Aqara Camera E1 онлайн или в магазините на А1

Кой е най-важният аспект при избора на смартфон

Проф. Силвия Илиева е сред Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България

Приложение за хранителни режими и „говореща“ количка спечелиха наградите на Yettel на TUES Fest 2024

Истински флагман: Представяне на Honor Magic6 Pro

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии