LiteSpeed уеб сървър за бързи сайтове

1890
LiteSpeed уеб сървър за бързи сайтове
Снимка: NS1.bg

Какво е LiteSpeed?

LiteSpeed Enterprise е комерсиален уеб сървър, който е напълно съвместим с Apache и се отличава с по-голяма бързина, сигурност и ефективно използване на ресурсите на сървъра.

Най-популярните уеб сървъри са Apache и Nginx и те обслужват по-голямата част от сайтовете в интернет, защото са лесни за използване и в същото време не са платени. Nginx стана много популярен в последните няколко години поради многото предимства, които натрупа пред Apache, който все още е най-използваният уеб сървър.

NS1.bg използва и трите уеб сървъра, като изготвя персонални конфигурации в зависимост от нуждите на клиента.

Какви са предимствата на LiteSpeed?

Напълно съвместим с Apache – това прави софтуерът изключително лесен за внедряване. Той чете и разпознава конфигурационните файлове на Apache и вашият уеб сайт ще работи на LiteSpeed без допълнителни промени по кода на сайта. Всички конфигурационни настройки в httpd.conf и .htaccess се прочитат, разпознават и работят по същия начин както при Apache.

По-ефективен – аз бих казал изключително ефективен, защото използва много малко процесорни ресурси и оперативна памет, за да обслужва хиляди заявки към вашия сайт едновременно, като по този начин ви спестява пари за хостинг и сървъри.

Как да увеличите сигурността на сайта си?

Все по-голяма част от сайтовете преминават от споделен хостинг към собсвени сървъри използвайки VPS хостинг услуги. Тази тенденция не е...

По-бърза обработка на статично съдържание – LiteSpeed обработва статично съдържание 5 пъти по-бързо от Apache и 67% по-бързо от Nginx. Това го прави най-бързият уеб сървър в света за статично съдържание.

Най-бързото изпълнение на PHP скриптове – това предимство е от основните и може би най-голямото, защото почти всички уеб сайтове използват PHP и бързината на изпълнението на PHP кода е от огромно значение за бързото зареждане на всеки сайт. LiteSpeed изпълнява PHP кода до 40 пъти по-ефективно. Това го прави най-бързият уеб сървър в света при изпълнението на PHP скриптове.

По-висока сигурност – за разлика от безплатните уеб сървъри като Apache, LiteSpeed има поддръжка, която е на ваше разположение 24 часа в денонощието, за да отговори на вашите въпроси или да разреши възникнал проблем със софтуера. LiteSpeed има вградена DDoS защита, а също така работи с mod_security правилата за блокиране на уеб атаки. Фактът, че уеб сървърът е платен, дава възможност на компанията да инвестира в сигурността на платформата, което да я отличи от нейните алтернативи на пазара.

ЦЯЛАТА СТАТИЯ ПРОЧЕТЕТЕ ТУК

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com