MacBook Pro 2023 – какво ново ще откриете

5107
MacBook Pro 2023 – какво ново ще откриете
Снимка: iStock

Новите модели лаптопи на Apple излязоха още в началото на годината, но все още няма по-нов и по-добър вариант от тях. Ако се замисляте за смяна на лаптопа и се чудите дали тазгодишните модели на MacBook са достатъчно добри за вас, прочетете следващите редове – ще ви разкажем за страхотните нови характеристики, на които можете да разчитате.

Външният вид

MacBook Pro 2023 няма да ви изненада с нов дизайн – той е същият като от 2021 година - с тънки рамки на дисплея, без Touch Bar и с голям брой портове. Но отвътре машината определено е различна и доста по-добра.

Процесорът и графичната карта

При MacBook Pro тази година можете да избирате между двата най-нови 12-ядрени процесора на Apple: M2 Pro и M2 Max. Базовият 14-инчов модел поддържа и опция за 10-ядрен процесор, който може да се окаже по-бюджетен. 

M2 Pro ще ви осигури до 12-ядрен CPU, до 19-ядрен GPU и до 32GB RAM, а M2 Max може да поддържа до 12-ядрен процесор, 38-ядрен графичен процесор и до 96GB RAM.

Някои специалисти смятат, че разликата в производителността на старите и новите процесори не е чак толкова забележима, но все пак такава има и може да се усети от по-опитните потребители.

Що се отнася до графичната карта, можете да разчитате на най-много 38 GPU ядра, които са с цели 6 повече от тези в M1 Max.

RAM паметта

RAM паметта на новите MacBook Pro е повече от преди. М2 разполага с 24 GB RAM (с 8 повече от М1). M2 Pro може да ви осигури до 32 GB, а с M2 Max ще разчитате на цели 96 GB RAM. 

Батериите

Това е мястото, където MacBook Pro може да ви впечатли – скокът в продължителността на работа на лаптопа с едно зареждане на батериите спрямо миналите модели е повече от впечатляващ. Ако през 2021 година разчитахме на 21 часа работа на 16-инчовия модел, този път часовете са 22. С 14-инчовия лаптоп също можете да работите един час повече, тоест цели 18 часа с едно презареждане. Това са поне два работни дни и е наистина достатъчно, за да сте спокойни, където и да се намирате.

И още някои подробности

Допълнително предимство, което MacBook Pro предлага през 2023 година, е поддръжка на Wi-Fi 6Е за невероятна скорост на връзката с интернет. Той може да работи също така с 8К дисплеи, което е добра новина за графичните дизайнери или за любителите на киното и видео игрите. Ще разчитате също и на усъвършенстван HDMI за още по-добра свързаност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com