На кого принадлежи името iPhone?

16063
На кого принадлежи името iPhone?

Бразилската компания IGB Eletrônica, която твърди, че притежава правата за думата "iPhone", обмисля възможността да ги продаде на Apple, съобщава Bloomberg.

Бразилците твърдят, че са готови да водят преговори, но досега никой от Apple не е проявил интерес.

Samsung и Apple в битка за надмощиe

Пазарът на таблети в световен мащаб е достигнал рекордни нива в края на последното тримесечие на миналата година, а битката за надмощие...

IGB Eletrônica е наследник на Gradiente, която, според съобщения в медиите, през 2000 година подава заявление за регистрация на търговската марка iPhone в Бразилия, а през 2008 година получава правата.

През декември 2012 година IGB Eletrônica пусна на бразилския пазар смартфони, наречен iPhone. Апаратът е снабдено със сензорен екран и работи с Android. iPhone-ът на Apple обаче се продава в страната вече от няколко години, пише агенция КРОСС. 

IGB Eletrônica дори засне видео, в което разказва за конфликта си с Apple и как се е зародило името на апаратите - iPhone. Според компанията, през 2000 г. Gradiente решава да пусне устройство, което ще комбинира свойства на мобилен телефон и компютър. Наименованието iPhone се появява в резултат на комбинацията от думите "internet" и "phone".

Въпросът на кой точно принадлежи търговската марка в момента се разглежда от бразилския регулатор - Националния институт за интелектуална собственост (INPI). Според вестник "Folha де S.Paulo”, INPI вече се е произнесъл в полза на IGB Eletrônica. Официалното му решение ще бъде обявено на 13 февруари.

Взрив на пазара на смартфони през 2012-а

Изследователската фирма „Стратеджи Аналитикс” обяви, че световните доставки на смартфони са нараснали с 42% до 700 млн. бро...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии