Новата Apple операционна система iOS 9 - с изненадващи функции

24821
Новата Apple операционна система iOS 9 - с изненадващи функции
Снимка: Gettyimages

От Apple вече са напълно готови за пускането на новата девета версия на своята операционна система. iOS 9 ще бъде достъпна за потребителите още идната есен. Очаква се това да бъде най-големият успех на Apple за тази година. Междувременно от компанията вече представиха бета версия, в която и потребители, и разработчици на мобилни приложения се влюбиха мигновено.

Въпреки че iOS 9 е пряк наследник на iOS 8, подобреният вариант предлагаи редица нови функции като интелигентно приложение за Siri, Search подобрения, безжичен CarPlay, Transit direction, възможност за прехвърляне от Android към Apple и много други. По този начин времето прекарано пред айфона или айпада ще бъде в пъти по-ползотворно и приятно за всеки един потребител. А ето и малко по-подробен разбор на новите функции:

Apple търси разработчик за Android

Американската компания Apple е обявила свободно място за разработчик на мобилни приложения за операционна система Android. В задължени...

По-добро управление на батерията

С iOS 9 потребителят разполага с много по-голям контрол над това по какъв начин използва батерията си. Ако желае да запази живота й за по-дълго, в настройките си бързо би могъл да открие и да включи режим на ниска мощност (“low power mode”). По този начин консумацията на батерията ще бъде намалена, тъй като всички неизползваеми приложения автоматично ще се изключат.

Siri ъпдейти

Гласовият помощник на Apple вече ще бъде много по-умен и ефективен. Siri ще изпълнява с лекота команди, базирани на време и местоположение. „Обади се на мама, когато се прибера“ няма да представлява никаква трудност за неговата интелигентност. Също така ще борави по-добре с личните ви данни и без да се замисля ще се отзовава на команди от сорта на: „Покажи ми снимките от събота вечер“.

По-висока сигурност

В бедните страни доминира Android, в богатите - iOS

Степента на проникване на мобилните платформи Android и iOS силно зависи от икономическото състояние на отделните държави. Това се по...

За всеки е ясно колко деликатна е темата за сигурността на Apple. Тя е и сред основните приоритети на компанията, що се отнася до грижата за клиентите. По тази причина старият 4-цифрен код за достъп вече ще бъде заменен от 6-символен. Но, разбира се, и индивидуалното удобство на всеки потребител е важно, така че човек сам ще може да избира броя на знаците (4 или 6) в паролата си и дали тя да включва освен цифри и букви.

Ъпдейти за клавиатурата

Apple въведоха и лека промяна в iOS клавиатурата. Отсега нататък, когато натиснете шифт бутона, всички букви ще се превръщат в главни, въпреки че по начало ще продължат да бъдат зададени като малки.

За потребителите на досегашната версия беше лесно да се объркат дали са пуснати малките, или главните букви, тъй като това се виждаше единствено от леката маркировка на шифта.

От Android към iOS

Банкови операции чрез смарт устройство

Потребителите на интернет банкирането на "Райфайзенбанк" - Райфайзен ОНЛАЙН, които притежават мобилни устройства (смартфони, таблети и ...

Новото приложение “Move to iOS” („Премести се към iOS”) ще позволява на потребителите да преминат от Android към iOS без никакви препятствия по пътя. С помощта на иновативната апликация ще можете без проблем и притеснениe за сигурността да преобразувате важната си информация като снимки, мейл профили, песни, тапети във формат, който да приляга на новия ви iPhone или iPad.

Ако все още не сте осъзнали множеството предимства на iOS 9 или нещо не ви е станало ясно, инфографиката на Nine Hertzсъс сигурност ще ви се стори полезна.

Автор: Кристина Кацарска, Софтуерен университет

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии