Новият iPhone SE вече може да бъде закупен от А1

4665
Новият iPhone SE вече може да бъде закупен от А1
Снимка: A1

Един от най-дългоочакваните смартфони за 2020 вече официално може да бъде закупен от А1. iPhone SE е устройство, което по никакъв начин не прави компромиси с качеството. Това все пак е iPhone и почитателите на марката имат сериозни изисквания към техническите характеристики на всяко такова устройство. Корпусът на смартфона напомня много на модела iPhone 8, който също постигна голям успех на пазара. Приликите между двата обаче са основно на повърхността.

Поглед отвътре показва, че iPhone SE е снабден с A13 Bionic, който се използва и в серията iPhone 11. Разполага и с 8-ядрен невронен модул, който може да извършва до 5 трилиона операции в секунда. С помощта на алгоритми, смартфонът се адаптира към навиците на притежателя и предлага по-бърз достъп до любими приложения. Благодарение на мощния процесор iPhone SE няма проблем да работи не просто с най-новото поколение операционна система iOS 13, но и да поддържа ъпдейти към следващи. Това обещава дълъг живот на устройството при правилна употреба.

От Аpple са обърнали сериозно внимание и на поверителността на информацията на потребителите си. За сигурността на iPhone SE отговаря функцията Touch ID, която позволява бързо отключване на устройството само с пръстов отпечатък. Данните за пръстовия отпечатък се съхраняват само в устройството, но не и в облачни сървъри.

iPhone SE поддържа безжично презареждане чрез стандарта Qi, а функцията за бързо зареждане позволява достигането на 50% капацитет на батерията за около 30 минути. Моделът има един слот за SIM карта, но реално клиентите на А1 могат да го използват с два номера, тъй като поддържа eSIM карта. Телекомът продължава да е единственият в България, който предлага тази услуга.

Причината за толкова изгодната цена на iPhone SE се корени във факта, че макар в него да са събрани много от най-съвременните технологии, нито една от тях не е разработвана специално за него. Пред Apple стоеше задачата как да извлече максимума от съществуващите си компоненти, а резултатът е повече от добър. 

В следващите дни постепенно ще бъдат заредени и магазините на А1 в страната, но продажбите вече започнаха в онлайн магазина на А1.bg. Устройството е налично там в характерния за Apple елегантен бял цвят, а скоро се очакват и модели в черна и в червена разцветка. Цените на iPhone SE започват от 29,99 лева на месец с план А1 ONE Unlimited 5XL. Ако бъде закупен в брой, цената на устройството е на стойност 639,98, отново в комбинация със същия тарифен план.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Google уволни 28 служители, протестиращи за отмяна на договор с Израел

Вижте на живо: Сдружението за електронни комуникации обсъжда модернизиране на мрежите (ВИДЕО)

Yettel се присъедини към българската Харта на многообразието

Нов хуманоиден робот изненадва с нечовешки възможности (ВИДЕО)

Социалните мрежи и видео съдържанието генерират най-голям ръст в интернет трафика

Yettel предлага дългоочаквания флагман Xiaomi 14 Ultra със специална оферта

Бъдещето на мрежите: Сдружението за електронни комуникации с двудневен семинар в Пловдив

Русия мисли да забрани TikTok

Емоциите и преживяванията, които подтикват към действия – как Yettel помага на потребителите да бъдат по-отговорни към природата

Yettel предлага SAMSUNG Galaxy S23 256GB със 150 лева отстъпка в своя онлайн магазин до 17 април

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии