Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Официално: В социалната мрежа X вече може да се пуска порно и еротика

04 юни 2024, 13:15 часа • 6169 прочитания

От социалната мрежа X (Twitter) обявиха, че вече официално може да се публикува съдържание за възрастни (порно, еротика). От платформата са обновили своите политики за сексуално съдържание, както и за съдържание с насилие, за да има повече прозрачност относно публикациите от този тип.

Още: X.com официално заменя Twitter

Новите правила

Още преди Илон Мъск да придобие Twitter, в социалната мрежа можеше да се публикува еротично съдържание, като около 13% от всички публикации в платформата бяха именно от такъв тип. Сега правилата са по-ясни и разбираеми, за да се даде повече свобода на потребителите, но и да има повече контрол над постовете.

Според новите политики на компанията съдържанието за възрастни трябва да бъде разпространявано със съгласието на всички страни и да бъде правилно отбелязано и прикрито, за да може потребителите съзнателно да го видят. Съдържание, което е публикувано без позволение, както и такова, което се определя като експлоатативно, сексуализиращо, използващо или заплашващо деца и обидно, ще бъде премахвано. Порно и еротика няма да се позволяват на профилните снимки и кориците на профила.

Публикации с насилие

В публикацията на X, с която от мрежата обявяват промените, се казва още, че промени има и в съдържанието с насилие. И тук съдържанието трябва да бъде коректно отбелязано и скрито, за да може потребителите да са наясно, че ако сами пожелаят, ще видят публикация с визуално насилие или реч на омразата. По преценка на платформата подобни постове може да бъдат допълнително скрити, за да се предпазят потребителите. Графични изображения с насилие не са позволени на профилните снимки и на кориците.

Още: Обвиниха X, че верифицира терористи

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес