Петте нови реакции на Facebook са вече тук

23144
Петте нови реакции на Facebook са вече тук

Нововъведението на Facebook, чрез което "харесването" се допълва с пет нови реакции, е факт. Иновацията бе тествана за първи път миналата година в Ирландия и Испания, но вече може да се ползва от потребителите във всички държави по света, включително и в България. 

Става дума за пет емотиконки: “Love”(любов), “Haha” (смях), “Wow” (учудване), “Sad” (тъга) и “Angry” (яд). Емоциите, които изразяват, са избрани след консултации с екип от социолози, съобщава Expert.bg.

Как да видите скритите снимки на приятелите си във Facebook

Всички сме го правили. Крием снимките си във Facebook, поради една или друга причина. Но тези снимки могат да бъдат видяни! Ето как ст...

Вместо социалната мрежа да изчислява всички реакции под постовете като Like, публикациите ще показват "разбивка" на потребителските впечатления според това кои от емотиконите са предпочели да кликнат.

Функцията може да се ползва доста лесно, като поставите курсора на мишката си върху надписа "Like" на традиционния бутон. Веднага над него излиза допълнително меню с различните реакции.

„Когато имаш само Like бутон, а искаш да покажеш отношение към тъжна новина или си ядосан на нещо, ти трябва по-добър инструмент“, коментира преди време създателят на социалната мрежа Марк Зукърбърг.

За въвеждането на новостите несъмнено роля е изиграло мнението на много рекламодатели и компании, според които стойността на „харесването“ силно е спаднала. Те настояват за по-задълбочен начин за оценка на техните продукти и услуги от страна на потребителите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии