Philips 40B1U6903CH 5K2K: Ултраширокото бъдеще на офис мониторите

6237
Philips 40B1U6903CH 5K2K: Ултраширокото бъдеще на офис мониторите
Снимка: Actualno.com

Милиарди хора по света прекарват голяма част от будните си часове пред компютърен екран. За всички тях използването на качествен монитор е не само въпрос на комфортно работно място, а и буквално засяга качеството им на живот. Стандартите и технологиите непрекъснато се променят и затова тук ще обсъдим актуалното състояние. През 2023 г. навлизаме в епохата на Ultrawide (ултраширокоформатни) монитори. Това е специфичен термин за монитори със съотношение на страните 21:9 или повече, в контраст с добрите стари 16:9 екрани. Ultrawide мониторите предлагат още повече екранно пространство, подобрено зрително изживяване и са страхотни за гледане на филми. Още по-страхотни са за работа, защото дават обширно като Тракийската низина работно поле на екрана. С такъв екран пред себе си можете спокойно да работите с много прозорци, без да цъкате и превъртате като луди с мишката. Това очевидно е супер удобно за архитекти, инженери, дизайнери и всякакви създатели на съдържание. Огромното работно поле създава простор в еднаква степен, както за 3D проекти, така и за прозорци на текстови редактори, таблици с изчисления, и всичко друго от което бихте имали нужда на един клик разстояние. Всъщност тези монитори променят смисъла на израза “работно поле”, ако продължим географската метафора.

И ето един чудесен нов пример за всичко казано дотук - 40-инчовият ултраширокоекранен монитор Philips 40B1U6903CH, който зашеметява с 5K2K разделителна способност (5120 x 2160 пиксела) и пикселна плътност от 140 PPI. Между другото, запомнете съкращението 5K2K, в бъдеще ще го срещаме все по-често. Това са показатели чувствително над средното на пазара. Броят пиксели при тази резолюция е почти трикратно по-голям в сравнение с 4K, със съответната острота и детайл на изображенията.

“Телевизорът” е с извит IPS панел, който осигурява отлична точност на цветовете и по-широки зрителни ъгли. Той е милостив към очите на потребителя, със 75 Hz честота на опресняване, технология за минимизиране на трептенето на екрана и режим за намаляване на вредната синя светлина.

Philips 40B1U6903CH е идеален за дизайнерска работа. Той поддържа 1,07 милиарда цвята (8 бита + A-FRC) и цветова гама (мин.) DCI-P3 98% и NTSC 103%, sRGB 134% (основна)

Той е докинг монитор с Thunderbolt 4 връзка, която позволява бърз трансфер на данни, захранване и верижно свързване на множество устройства. Има всички необходими портове, включително HDMI, DisplayPort, Ethernet и USB-C. Мониторът включва USB концентратор, който поддържа USB 3.2, Gen 2/10 Gbps, USB-B поточно качване x 1, USB-A поточно изтегляне x 4 (с 1 за бързо зареждане B.C 1.2), както и USB-C поточно изтегляне x 1 (данни, PD 45 W).

Като капак на удобната функционалност е налице и MultiClient KVM превключвател. Това позволява например да управлявате два отделни компютъра с един монитор, една клавиатура и една мишка, като лесно превключвате между източниците с едно натискане на бутон.

Има и вградена уебкамера с Windows Hello за бърз достъп и сигурност, микрофон с шумопотискане, който позволява на хората да ви чуват добре, KVM превключвател, 5W вградени стерео говорители, както и PowerSensor, който изключва монитора, когато потребителят отсъства. Може да се наглася по всякакъв начин (височина, наклон и т.н.), за оптимален комфорт.

Наличният сертификат EPEAT е глобална екомаркировка, която означава, че новият ви монитор отговаря на редица екологични изисквания, които обхващат целия му жизнен цикъл.

Накратко, Philips 40B1U6903CH е чудесен монитор за професионалисти, които се нуждаят от много екранно пространство, висока разделителна способност и разнообразни възможности за свързване. Той може коренно да промени начина ви на работа, така както един мини багер заменя копаенето с лопата. Ако търсите нов качествен монитор, с който да вдигнете нивото в работата и живота си - вече знаете един добър вариант.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com