Появи се нова криптовалута

5232
Появи се нова криптовалута
Снимка: iStock/Guliver

Американският производител на фотооборудване Kodak смята да създаде собствена криптовалута, съобщава БГНЕС, позовавайки се на информация на Bloomberg.

Компанията ще пусне съответната блокчейн платформа под името KodakOne в края на месеца. Тя ще бъде насочена на първо място към професионалните фотографи и ще стане своеобразен регистър на авторското право върху образите.

ЕС въвежда по-стриктни правила за търговията с виртуална валута

Европейският съюз въвежда по-стриктни правила за търговията с криптовалути, включително биткойн. Според Брюксел виртуалните валути са ...

Използващите KodakOne ще могат да регистрират творбите си, както и да продават правото да бъдат използвани. Плащането ще става с криптовалутата Kodakcoin.

След новината стойността на акциите на Kodak на Нюйоркската фондова борса се вдигна с над 120% като достигна в края на сесията около 6,9 долара за една акция.

През 2012 година Kodak обяви фалит, но успя да остане на повърхността като продаде повечето права върху своите патенти на други компании, сред които Apple и Microsoft. В момента Kodak е съсредоточила дейността си в услугите около цифровия печат и продажба на на правата върху фотоматериали. Централата на компанията, основана през 1888 година, е в американския Рочестър, щата Ню Йорк.

Междувременно парламентът на Венецуела определи като недействително решението на изпълнителната власт да пусне националната криптовалута, наречена петро. "Тази мошеническа политика никой не изучава и не одобрява", заяви депутатът Карлос Валеро. "Каква криптовалута може да помогне да се решат проблемите на страната, когато инфлацията е 2616%".

Прокуратурата и МВР отричат да са иззели над 200 хил. биткойна

Прокуратурата отрече при спецоперации на полицията и службите да са иззети биткойни. По случая с международната акция с участие на ГДБ...

Приетата резолюция едва ли ще накара венецуелското правителство да се откаже от плановете си. Еднокамарният парламент на Венецуела фактически изгуби ролята си на висш законодателен орган след свикването през юли 2017 на Конституционната асамблея (Учредително събрание, бел.ред.) в която няма представители на опозицията.

Миналата седмица президентът на Венецуела Николас Мадуро нареди да се започне издаването на 100 милиона единици от националната криптовалута петро. "Всяко петро ще струва толкова, колкото и барел венецуелски петрол", посочи държавният глава. За първи път той обяви намерението си да се създаде криптовалута в началото на декември като отбеляза, че използването на тази технология ще помогне на страната да се придвижи напред в областта на "новите форми на получаване на международно финансиране".

През последните години Венецуела преживява остра социално-икономическа криза съпроводена със стремително увеличение на цените и девалвация на националната валута.Според оценките, обнародвани в понеделник от Националната асамблея инфлацията в страната е над 2600%.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

11 дни великденски изненади в мобилното приложение на Yettel

Новата Motorola Edge 50 Pro идва в комплект с домашна камера за видеонаблюдение Aqara Camera E1 онлайн или в магазините на А1

Кой е най-важният аспект при избора на смартфон

Проф. Силвия Илиева е сред Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България

Приложение за хранителни режими и „говореща“ количка спечелиха наградите на Yettel на TUES Fest 2024

Истински флагман: Представяне на Honor Magic6 Pro

Yettel предлага супертънките HUAWEI nova 12s и nova 12 SE в комплект с FreeBuds SE 2

Изкуственият интелект на война: Експерименталният проект на САЩ със смесени резултати в Украйна

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

Академия за дигитални умения помага на учителите да внедряват изкуствения интелект в учебния процес

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии