X
 
 

Руският патриарх видя модерните технологии като Антихрист

3584 6
Руският патриарх видя модерните технологии като Антихрист
Снимка: БГНЕС
Главата на руската православна църква партиарх Кирил заяви, че "зависимостта на хората от модерната технология" ще доведе Антихриста, предаде БГНЕС.

В интервю за руската държавна телевизия, патриарх Кирил обясни, че не се противопоставя напълно на модерните устройства, но въпреки това призова хората да се пазят от "робството на смартфона". Патриархът заяви, че събирането на данни за потребителите като "местоположение, интереси и страхове" ще направи възможно хората да бъдат контролирани от външни сили.

Боян Пехливанов пред Actualno.com: Има ръст на 3D принтирането у нас

От протези до бижута, от автомобилни части до къщи, от оръжия до... палачинки - какво ли не вече може да бъде създадено чрез 3D принтер...

"Контролът от едно място е предвестник за идването на Антихриста", каза патриарх Кирил. "Антихристът е личност, която ще бъде лидер на глобалната световната мрежа, контролиращ цялата човешка раса. Затова самата структура е заплаха", допълни още той.

Кирил подчерта, че "ако не искаме да приближим Апокалипсиса, не трябва да има единен център за контрол и достъп".

"Патриарх Кирил трябва да е ясно на хората какъв е - той не е слязъл от небесата. Той не е слязъл от рая и не е пратеник на Господ Бог, нито на Иисус Христос. Патриарх Кирил е известен като "цигарения митрополит" на Русия. От 96-та година той има 14 млрд. долара от внос на безакцизни цигари. Тоя хитрец е внесъл безакцизни цигари и 4 млрд. вино за нуждите на църквата - пак безакцизно", заяви миналата година лидерът на НФСБ Валери Симеонов по адрес на Кирил. Всеизвестен факт за патриарха е, че е бил агент на КГБ.

РУСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА КАТО ОРЪЖИЕ ЗА ВЛИЯНИЕ НА ПУТИН!

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Въобще не ме интересува какво е правил патриарха на Русия.
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Пак Деби и Барбара - тия двамата соросоиди - русофобни тролове са завладяли форума и са го осрали! Колко ли са щастливи, че сайта е техен? Помиярска му работа!
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Значи, ако трябва да бъда напълно обективен, в изказването на руския поп има известна доза логика. Оставям настрана приказките за антихриста. Логически и научно погледнато, модерните технологии са нож с две остриета. Хубаво е че попът не отрича напълно технологиите. Смартфоните, компютрите и таблетите обаче са голям проблем, водят до зависимост и за това предупреждават лекарите, психолозите и псих виж още ›› иатрите. Но не можем ли да кажем същото за всички технологии ако разсъждаваме по-мащабно? По един кабелен телевизионен канал гледам исторически филми. Една от темите беше точно тази. Как в миналото са си мислели че новите научнотехнически постижения ще направят живота на хората като в рая, без да има никакви вреди от тях. И така докато има много смъртни случаи на загинали от газови лампи и инсталации. От пожар, от изгаряния, от задушаване с въглероден окис... Дори сега наскоро стана една трагедия в Русия - взрив от газ в жилищен блок. Патриархът какво казва по въпроса? Това не е ли "антихриста"? Путин веднага да забрани газа за битови нужди! И това е стара технология. После идва ред на електричеството. Навсякъде в жилищата на хората е било опасано от проводници, кабели, жици, жички, стърчащи отвсякъде. Докато не започват първите нещастни случаи. Убити или изгорени от тока. Тогава започват вече да пишат правилата за безопасност. После, азбестът се е смятал за чудесен, вълшебен материал с много прекрасни свойства, все хубави. Докато не са се проявили първите заболявания от него - като започнем от дихателни нарушения като пневмоторакс и стигнем до рак на белите дробове. Ами не на последно място е атомната енергия. Излишно е да започваме от 1945 г. с примера от Хирошима и Нагасаки, но Чернобил и Фукушима са достатъчни да ни светне "червената лампичка" - в резултат в цяла Европа почти се стремят да намалят производството на електроенергия от атомни източници като се премине постепенно на ВЕИ. Само в Русия никой няма намерения да забранява атомните електроцентрали. А ние? Ние правим равнис по Москва - каквото кажат те, това и ние. А руският патриарх си мълчи по въпроса и не изказва мнение "Антихрист ли е атомната енергия?". Мълчи, защото ще го бият. И ще го пратят в Сибир!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Кагебейският Антихрист говори за Антихриста, а те антихристите около него - кой в Мавзолея, кой в Кремъл...
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  "Главата на руската православна църква заяви" - май не с главата, а с друга част го е родил това...
 • българин 1 българин преди 1 година Профил на трол?
  КГБ-ското чучело прави всичко възможно да държи крепостните далеч от информация и познание за света, така робите са по-лесни за експлоатация и унищожение, има ли по-голям антихрист от това крадливо и лъжливо изчадие и обкръжаващите го престъпници от кремълския "елит"?!