X
 
 

САЩ дадоха срок от месец и половина на Huawei да уреди раздялата си с американските си партньори

4235 0
САЩ дадоха срок от месец и половина на Huawei да уреди раздялата си с американските си партньори
Снимка: Getty Images/Guliver
Американските власти отложиха забраната за изнасяне на американска технология към китайския технологичен гигант Huawei до средата на август. Това се прави, за да се даде време да се обнови софтуера и да се уредят други договорни задължения с китайската компания.

Министерството на търговията на САЩ заяви, че забавянето не променя забраната, наложена от президента Доналд Тръмп - действие, което засегна големи американски и китайски компании, сред които Google, Intel, Qualcomm.

Основателят на Huawei се принуди да защитава публично компанията си

Основателят на китайската технологична компания Huawei заяви, че светът не може без Huawei и "напредналата му технология", предаде БГНЕ...

90-те дни отсрочка са уредени с временен лиценз, според който американските власти ще дадат на Huawei и неговите партньори време "да запазят и да закрепят своята напълно функционираща към момента мрежа и оборудване, включително софтуерни обновления и пачове, в съответствие с правно обвързващи споразумения сключени преди или на 16 май 2019 г.".

Същевременно основателят на Huawei Рен Женгфей се противопостави на опитите на САЩ да блокират глобалните амбиции на компанията му като заяви, че Вашингтон "подценява" силата на телекомуникационния гигант.

"Практиката в момента показва, че американските политици подценяват силата ни. 5G мрежата на Хуауей няма да бъде засегната. По отношение на 5G технологиите другите няма да смогнат да ни настигнат след две или три години", каза Рен. Той пренебрегна американските забрани, казвайки, че Huawei може да си създаде свои собствени чипове и „не може да бъде изолирана“ от света.

Миналата седмица Тръмп обяви "национално извънредно положение", което му позволи да сложи в черния списък фирми, които представляват "неприемлив риск за националната сигурност на САЩ". Според анализаторите този ход е насочен изцяло срещу Huawei.

Huawei уверява, че основни Google приложения ще работят на смартфоните им

Редица уверения, че решението на Google за рестрикции спрямо Huawei няма да засегне непоправимо потребителите на продукти на китайската...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Китайците официално обявиха, че до края на годината ще пуснат заместител на Андроид с отворен код . "На всяко действие има и противодействие", както го е казал чичо ни Нютон .
 • Анонимен 1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Операционната система на Епъл, както и Андроида, така и Линукса са на оснавата на Юникс-операционна система! Ако китайците успеят да развият един БЕЗПЛАТЕН с ОТВОРЕН КОД Линукс за мобилни и настолни машини - на американския (и Майкрософски изнудвачески) монопол ще му дойде края! Не изведнъж, но безвъзвратно! И Майкрософт, Фейсбук, Гугъл, .... и прочие американски моноплолисти ще се молят някой да виж още ›› ги зачете като клиент! А американските тайни служби ще изгубят най-силното си оръжие за финансово-кибернетичното поробване на човечеството!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  То така става, хоп и комунягите създали мека якия отворен към света софтуер хахах
  : 5 !
 • ciklop50 1.2 ciklop50 преди 6 месеца Профил на трол?
  1.1 Циклопчо, ама ти наистина си много тъп !
  : 0 !
5-те ЗОДИИ с най-труден характер
5-те ЗОДИИ с най-труден характер

Има зодии, с които много трудно можеш да се разбереш, заради това как се отнасят към другите, какъв характер имат и пр. Това е кратка класация на зодиите,...