Шоу от падащи звезди за Олимпиада 2020 (ВИДЕО)

6540
Шоу от падащи звезди за Олимпиада 2020 (ВИДЕО)

Какво ли не правят хората за празниците. Разгонват облаци, организират грандиозна заря, но никога досега не е имало нещо по-мащабно.

Компанията Star-Ale иска да спретне над Токио изкуствен метеорен дъжд по време на церемонията по откриването на Олимпиадата през 2020 година.

Падащи звезди по поръчка

Скоро ще можем да виждаме падащи звезди по поръчка. Японски учени са изобретили секретна химична формула, която може да провокира метео...

Шоуто ще се нарича Sky Canvas, тоест „Небесно платно“. Още следващата година компанията ще пусне в Космоса серия микроспътници, във всеки от които ще има 500-1000 специално разработени сфери, които ще се възпламенят и ще светят интензивно при навлизане в атмосферата.

Материалите са проектирани така, че да не повредят нищо и да не наранят никого по време на церемонията. Тези сфери ще бъдат направени от различни метали, затова ще изгарят в различни цветове, като още повече ще подсилят шоуто.

При падането сферите ще се възпламеняват на височина 56-80 километра над Земята. От повърхността те ще се виждат на територия минимум от 193 километра, а това значи, че бъдещото шоу ще бъде потенциално достъпно за 30 милиона зрители.

И колкото повече, толкова повече, както казва Мечо Пух, тъй като проектът не може да се похвали с ниска стойност. Само изработката на всяко от тези топчета ще струва около 8000 долара. Тук не влизат стойността на спътниците и извеждането им на орбита.

Очаква ни дъжд от падащи звезди

Лятото е красив сезон, а още по-красиво става, когато от небето "завалят" падащи звезди, които можем да видим без да ни е нужна специал...

Бюджетът на Олимпийски игри 2020, ако проектът бъде приет окончателно, може да се увеличи силно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии