Скоро Facebook ще работи с TELUS в София, а TELUS ще агитира младежи за първа работа

12431
Скоро Facebook ще работи с TELUS в София, а TELUS ще агитира младежи за първа работа
Снимка: TELUS International

"Ще работим съвместно с Facebook. Със сигурност ще растем в София в партньорство, но повече детайли на този етап не можем да дадем, заради клаузи за конфиденциалност". Това заяви пред Аctualno.com Кристина Иванова, вицепрезидент "Операции" на TELUS International Europe за България. Помолена да каже поне кога Facebook ще заработи от София, тя съобщи, че следващите седмици се очаква да стартират съвместно работа, но не уточни друго, освен, че няма да е следващата седмица. "Няма да имаме възможност да споделяме повече детайли", каза тя.

Делът на младите хора, които работят докато учат в България, е все още нисък в сравнение с други държави, коментира Кристина Иванова. По думите ѝ младите хора всъщност не знаят какви възможности имат за работа и се ориентират към хотелиерство, ресторантьорство, без да търсят толкова кариерно развитие, колкото заплата. "Трябва да ни притеснява тази тенденция, защото за младите хора има все повече възможности за развитие на хубава работа и на трудов договор, което за съжаление те не отчитат, а първата работа наистина има значение", каза тя.

Запитана как да се преодолее тази неинформираност, тя сподели опита на TELUS – "ние като компания предоставяме информация и на младежите и на техните родители какви са възможностите в нови индустрии като нашата. Нашата индустрия е нова, едва в последните десетина години се развива и предлага изключително добри възможности и придобивки, обучения, които младите хора могат да преминат и това да им създаде много добри перспективи в бъдещето".

Facebook отваря свой офис в София

Социалната мрежа Facebook ще отвори офис в София, който ще се занимава с контрол и модериране на съдържание. Центърът ще бъде в партн...

Кристина Иванова съобщи още, че компанията организира доста кампании за завръщане на българите в страната и дискусии по проблематиката. "Нашата роля е по-скоро да започне този диалог. Естествено, че без помощта на държавата ще ни е много трудно", добави тя.

TELUS International Europe предприема скоро образователна кампания, насочена главно към младите хора, които завършват училище.“ Повечето млади хора започват първата си работа непосредствено след като завършат гимназия или започнат обучение в университет, така че нашата кампания ще е повече насочена към гимназиите, за да им да дем повече информация за възможностите които съществуват за тях, поясни Иванова. Тя подчерта, че това, което липсва в нашата образователна система, е практическият опит, а TELUS предлага работа на гъвкаво работно време и задълбочаване и разширяване на знанията. Целта е младите хора да придобият нови професионални умения, които да им помогнат и в периода на тяхното образование.

19-годишен студент по право, който работи в компанията като телеагент на 4 часа при гъвкаво работно време сподели, че е много доволен, тъй като работата му е отговорна и интересна, освен това практикува двата си езика – немски и английски.

87% от младежите у нас биха искали да работят на гъвкаво работно време. Това показват резултати от представително национално проучване инициирано от TELUS International в България, което беше представено пред журналисти в офиса на компанията.

Снимка: TELUS International

Не е лесно да ходиш на работа със самолет, но помага, когато работиш за Facebook

Веселин Славов е телевизионен оператор, работил за различни медии в България. Постиженията му в тази област са свързани най-вече с фил...

Статистиката показва още, че 41% от анкетираните младежи приемат, че първата работа обичайно е в обслужващата сфера, ниско заплатена и непрестижна, като не допринася за развитие на особени умения.

Малко от младежите и техните родители са запознати с алтернативата, която аутсорсинг индустрията (business process outsourcing – BPO индустрията) предлага за първа работа на младите хора, в която те да практикуват изучаваните от тях езици, както и да се развиват професионални умения.

Проучването беше представено като част от началото на инициатива на TELUS International, която стартира с цел да запознае младите хора с възможностите за работа в аутсорсинг сектора, който е с едни от най-бързите темпове на ръст у нас.

Компанията е най-големият работодател в него с над 3000 служители в София и Пловдив. Сред клиентите й са едни от най-големите технологични брандове и международни компании в света, а средната възраст на служителите ѝ е 25 години. Над 70% от мениджърите са започнали кариерния си път в нея от най-ниската стартова позиция.

„Чрез кампанията „Твоята първа работа има значение“ ние се стремим да повлияем трайно върху нагласите на младежите и техните родители към първата работа и нейната важност“, коментира Юлиян Милев, вицепрезидент „Финанси“ на TELUS International Europe. Специално за младежите, търсещи работа компанията е създала сайт „Твоята първа работа има значение“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Приложение за хранителни режими и „говореща“ количка спечелиха наградите на Yettel на TUES Fest 2024

Истински флагман: Представяне на Honor Magic6 Pro

Yettel предлага супертънките HUAWEI nova 12s и nova 12 SE в комплект с FreeBuds SE 2

Изкуственият интелект на война: Експерименталният проект на САЩ със смесени резултати в Украйна

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

Академия за дигитални умения помага на учителите да внедряват изкуствения интелект в учебния процес

Роботите на Мъск ни сменят: Заявка за бизнес експанзия

Пуснаха куче-робот с огнехвъргачка свободно на пазара в Америка

Нова сила става ключов пазар за чипове

Yettel предлага Galaxy A55 и Galaxy A35 с до 200 лв. отстъпка и в комплект с Galaxy Fit3

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии