Все повече жени правят това

34933
Все повече жени правят това

Броят на жените, които замразяват яйцеклетките си, се е увеличил с 400% само за една година.

За все повече жени с приоритет е кариерното развитие, за сметка на създаването на семейство и раждането на деца, твърдят експерти.

40 хил. семейства се нуждаят от донорска яйцеклетка, за да имат дете

40 хил. семейства се нуждаят от донорска яйцеклетка, за да се сдобият с дете. 145 хил. са двойките в репродуктивна възраст, които имат ...

Търсенето на процедурата за замразяване на яйцеклетки е нараснало с 400%, а записаните часове в частните клиники във Великобритания са се увеличили двойно за същия период.

Освен това, новите изследвания разкриват, че спрямо предходната година е намаляла възрастта на жените, които искат да замразят яйцеклетките си.

С близо 200% скача и броя на жените, които се подлагат на вътрематочна инсеминация.

Това е процедура за отделяне на по-бързите сперматозоиди от по-бавните, за да бъдат поставени в матката по време на овулация.

Странните бонуси за служителите в Apple и Facebook

От януари следващата година компанията Apple ще започне да заплаща цената за замразяване на яйцеклетки на служителките си. Подобна прак...

Даряването на ембриони също се е увеличило с 183 на сто от началото на 2014 г.

Процедурата е предпочитана от тези, които искат да отложат раждането на деца. От всички жени в Обединеното кралство, замразили яйцеклетките си през последната година, 43 на сто са на възраст от 25 до 34 години, а 13 на сто са дори под 24 години.

Гинекологът Кирон Бал от "Инфинити Хелткеър" заяви, че това е все по-нарастваща тенденция и сред по-младите жени, които искат да се подсигурят.

"Виждам значително увеличение на броя на жените, които се подлагат на процедурата по замразяване на яйцеклетки. Все повече са дамите, които се стремят да развиват кариерата си и отлагат раждането до по-късен етап от живота си. Това обаче може да доведе до трудно забременяване и други усложнения, затова младите се презастраховат, докато са още млади", обясни още гинекологът

Френски учени създадоха сперматозоиди в лабораторни условия

Сътрудници на френската компания Kallistem съобщиха, че са успели да получат зрели мъжки полови клетки – сперматозоиди – в ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии