Ди Каприо не получава Оскар, защото щял да говори твърде много

78806
Ди Каприо не получава Оскар, защото щял да говори твърде много
Снимка: Getty Images / Guliver

Безспорният успех на най-новия филм на Леонардо Ди Каприо - "Вълкът от Уолстрийт", за пореден път предизвика много коментари дали най-после актьорът ще спечели така желания "Оскар".

Ди Каприо е играл в 54 филма, от които 14 предстои да излязат по екраните. Продукциите са били режисирани от имена като Мартин Скорсезе, Джеймс Камерън, Куентин Тарантино и Сам Мендес, но в дългата си кариера той е бил номиниран за "Оскар" само четири пъти и никога не е получавал статуетката.

Ето кои са номинираните за 86-ите награди "Оскар"

Номинациите за тазгодишните, 86-и поред награди "Оскар" бяха обявени рано сутринта в САЩ в зала на Samuel Goldwyn Theater в Бевърли Хил...

Френският вестник "Фигаро" твърди, че зад всичко това стои нещо преднамерено към актьора, пише БТА. Целта на американската киноакадемия била да връчи една единствена статуетка на Ди Каприо след години и тя ще бъде за цялостно творчество. По този начин академията ще си спести  протяжните речи на актьора, които той би произнесъл при получаването на всяка една награда, която заслужава.

Според "Фигаро" речите на Ди Каприо рискували да скапят празничната атмосфера на "Оскар"-ите и именно това плашело американската киноакадемия. В тях той първо щял да благодари обстойно на родата си, после на русокосите красавици в живота му, преди да засегне болезнени въпроси като климатичните проблеми, мерките за борба срещу тях, сред които и намаляване на производството и консумацията на говеждо месо. Ето защо киноакадемията залагала на варианта за една статуетка, обхващаща всички успешни роли на актьора в замяна на само една скапваща настроението благодарствена реч, смята френският вестник.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com